Öten életüket vesztették, miután beomlott egy épülőfélben lévő általános iskola

MTI/EPA/Julien Warnand
not image

Kulcsár Péter

2021. június 20. - 00:24

A belga Antwerpen városában történt incidens során eddig öt építőipari munkás holttestét találták meg a helyszínre kivezényelt tűzoltók.

Az egyik helyi általános iskola renoválása közben omlott össze péntek délután a többemeletes épület Antwerpenben, és bár eddig két áldozatról szóltak a jelentések, szombatra kiderült, hogy öten haltak bele a tragikus balesetbe – adta hírül az RT hírportál.

Az esetről készült felvételeken jól látható, amint a hatalmas betontömbök az utcára hullva valósággal kettéhasítják az épületet, miközben óriási porfelhő keletkezik a környéken, és a tetőszerkezet is beomlik.

Az általános iskola egy része gyakorlatilag összeroskadt – semmi sem maradt az osztálytermekből, és csak a szerencsén múlt, hogy éppen nem tartózkodtak diákok a tantermekben, hiszen hétvégén otthon maradtak.

Ennek ellenére az épületen dolgozó munkások sajnos nem jártak ennyire jól, öten közülük ugyanis az általános iskolából maradt törmelékek aladt rekedtek, és hiába próbálták őket kimenteni a helyszínre riasztott tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei, már csak a holttestüket tudták kihúzni az omladékok közül.

Az antwerpeni tűzoltóság hivatalos közleményében a város idei egyik legnagyobb tragédiájaként értékelték a helyzetet, egyúttal őszinte részvétüket fejezték ki az elhunytak hozzátartozóinak, akik megköszönték a nemes gesztust és a gyors mentési akciót.

Az összeomlott épületet azóta kordonokkal kerítették el, és egészen addig zárva tartják, amíg be nem fejeződnek a mentési munkálatok, valamint amíg le nem zárul a nyomozás az ügyben, mivel egyelőre nem tudják, pontosan mi okozhatta az általános iskola megsemmisülését.