Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Meg akarta szerezni a lakását, barátjával megmérgezte budapesti élettársát

Fotó: police.hu
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. augusztus 17. - 00:40

Mindkét férfi ellen férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás. 

Eljárást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya két férfi ellen, akik a gyanú szerint megöltek egy embert. A police.hu beszámolója szerint F. Bálint 2021-ben úgy döntött, hogy megöli 44 éves élettársát, hogy megszerezze a nő VI. kerületi lakásának bérleti jogát és hatmillió forintját.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

A 32 éves férfi 2021. június 14-én a nő lakásán barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert oldott fel a nő italában, majd miután az asszony elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki, ami így a halálát okozta.

Az elsődleges adatok önkezű túladagolásra utaltak, és nem vetették fel bűncselekmény gyanúját, azonban idén az életvédelmi nyomozókhoz új információk jutottak el, amelyek alapján új nyomozást indítottak. 

F. Bálint 2022. augusztus 12-én szabadult Állampusztáról a büntetés-végrehajtási intézetből, ahol más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztését töltötte, ekkor fogták el újra a büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények és további bizonyítékok alapján. 

Társát, a most 46 éves T. Mihályt a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével Csepelen fogták el ugyanezen a napon.

A police.hu hozzáteszi, hogy mindkét férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.​

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.