Dollár
395,98 Ft
Euró
403,24 Ft
Font
477,71 Ft
Bitcoin
23,520 $

Igazi életmentés a nyílt utcán az Alkotás úton, rendkívül profik voltak a mentők

Fotó: Mentők és tűzoltók dolgoznak egy összetört busz és villamos mellett a főváros XX. kerületében, a Kossuth Lajos utca és a Jókai Mór utca kereszteződésében 2021. szeptember 11-én. MTI/Mihádák Zoltán
not image

Hujber Dávid

2022. augusztus 6. - 15:40

A mentők ismét bizonyították, hogy bármilyen helyzetben lehet rájuk számítani, ám most közel sem volt egyszerű a szituáció.

Az Országos Mentőszolgálat időről időre beszámol arról, mik is történnek kollégáikkal. Köszönhetően a közösségi médiának, ezt manapság sokkal egyszerűbb módon tudják megtenni, az internet megjelenése előtt messze kevesebb hasonló esetről értesülhettünk.

Soron kívül Újabb önjáró löveggel gazdagodott a Magyar Honvédség, itt megtekinthető

Fontos, hogy értesüljünk ezekről az életmentésekről és segítségekről, mert egyrészt sokat tanulhat belőlük az ember, másrészt fontos elismerni a mentők munkáját. Napi szinten sok emberi életet mentenek meg, így tették ezt péntek délután is az Alkotás úton.

Ma délután kérték a fővárosi mentők gyors segítségét ahhoz az 55 év körüli férfihez, akit egy teherautó gázolt el a forgalmas Alkotás úton – olvasható az OMSZ pénteki bejegyzésében a Facebook-on.

Perceken belül több mentőegység is érkezett a helyszínre, akik azonnal megkezdték a férfi emelt szintű ellátását a forró betonon. Az életveszélyes sérült azonnali légútbiztosításra szorult, azonban a szikrázó napsütés miatt ehhez nem voltak megfelelőek a látási viszonyok a mentőorvos számára.

A mentőautóban ugyanerre a hely lett volna kevesebb, így a rutinos életmentők elvitték a sérültet a baleset helyszínéről az utca árnyékos oldalára, ahol minden akadály elhárult és folytatódhatott az életmentés.

A több mint félórás megfeszített küzdelem végül sikerre vezetett és a sérültet stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők! Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.