Dollár
395,33 Ft
Euró
412,92 Ft
Font
481,69 Ft
Bitcoin
17,124 $

Megölte ittas lakótársát, balesetnek akarta álcázni tettét – életfogytiglant kapott

Fotó: Unsplash/Tingey Injury Law Firm

Takács Petra

2021. október 21. - 07:54

A vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélt a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla egy férfit, aki 2019 nyarán megölte lakótársát Veszprém megyében – tájékoztatta a szerdai határozatról a táblabíróság elnökhelyettese az MTI-t.

Soron kívül Még mindig magas arányban isszák az energiaitalokat az iskolás gyerekek

Molnár Andrea elmondta, hogy a döntéssel a bíróság helybenhagyta az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék határozatát.

A férfi legkorábban 33 év után bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint az elkövetéskor 48 éves vádlott és az 54 éves sértett szívességi lakáshasználóként laktak együtt Balatonfűzfőn. Rendszeresen italoztak, többször vitatkoztak.

2019. augusztus 22-én délelőtt közösen dolgoztak a ház körül, majd a sértett férfi szeszes italt vásárolt. Miután az italt elfogyasztotta, lefeküdt.

A vádlott időközben üzemanyagért ment a benzinkútra, majd a lakásba visszatérve felháborodott azon, hogy a sértett nem dolgozott.

Ekkor ököllel és egy faléccel testszerte bántalmazta, rálépett a nyakára és a mellkasára, majd az udvaron a hátsó fészerhez húzta, mert azt a látszatot akarta kelteni, hogy a férfit a fészerben baleset érte.

A vádlott emiatt a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a mentőket. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Az elsőfokú bírósági eljárás során a szakértők megállapították, hogy a vádlott a földön fekvő, védekezésre képtelen férfit folyamatosan, “hosszú időn keresztül, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel, brutalitással bántalmazta”.

Az elsőfokú határozat ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

Az ítélőtábla indoklása szerint azonban az elsőfokú eljárás során helyesen állapította meg és okszerűen mérlegelte a bizonyítékokat a törvényszék, így nem fogadta el sem az ügyészi, sem a védői indítványt.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.