Clouds
21 Budapest
Dollár
353,06 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
434,46 Ft
Bitcoin
27,590 $

Életét vesztette a földrengésben egy török labdarúgócsapat kapusa

Hatay, 2023. február 7. Légi felvétel összedõlt épületek romjairól a dél-törökországi Hatay tartományban 2023. február 7-én. Elõzõ nap hajnalban több erõs földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés egyes mérések szerint a 7,8-as erõsséget is elérte. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja az ötezret. Törökországban 4758 összedõlt épületbõl közel 8000 túlélõt mentettek ki. MTI/EPA/Erdem Sahin
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Ahmet Eyüp Türkaslan a török Malatyaspor kapusa volt, már nem tudták megmenteni az életét.

A 28 éves kapusról csapata közölte a tragikus hírt, miszerint a romok alatt rekedt a hétfő hajnali földrengést követően, az életét pedig már nem lehetett megmenteni.

Soron kívül Fontos üzenetet küldött a NAV az adózással kapcsolatban

A természeti katasztrófát követően több sportegyestület is a közösségi oldalakon tette közzé, hogy játékosaik és szakmai stábjuk tagjai is érintettek a földrengésben – számolt be róla az Al Jazeera.

Közéjük tartozott a ghánai származású Christian Atsu is, aki 2016 és 2021 között a Newcastle United játékosa volt. Atsuról ma érkezett a hír, hogy több csapattársával együtt egy épület romjai alatt találták meg Antakyában.

Atsunak szerencséje volt, bár légzési nehézségekkel és lábsérüléssel kórházba kellett szállítani, túlélte a tragikus eseményeket. A csapat többi eltűntjéről egyelőre még nem érkeztek információk.

A törökországi és szíriai földrengésekben már csaknem 6300 ember vesztette életét, azonban a WHO becslései szerint akár húszezren is meghalhattak a katasztrófában.