Elérhetetlen Xbox achievementet távolított el a Microsoft

Fotó: Skybound Games
Konzol/Videójátékok
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha hivatalosan nem erősítették meg, a Microsofton kívül más nem lehetett.

Eltávolították a Homestead Arcana nevű mezőgazdasági játékban korábban elérhetetlen achievementet, mely a „You Can’t Be Can’t Be Too Prepared” névre hallgatott.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

A TrueAchievements azt írja, kifejezetten ritka az ilyen eset, mivel a Microsoft nagyon ritkán töröl teljesen achievementeket. Ez a nem mindennapi eset azonban abszolút indokolt volt, hiszen a játékosoknak a játékban található összes tárgyat meg kellett készíteniük, de a Green Ankle Boots-hoz nem adtak receptet, ezért nem lehetett craftolni sem, így a játékosok bárhogy is próbálkoztak, nem tudták teljesíteni az achievementet.

Noha a Microsoft ezt hivatalosan nem közölte, nyilvánvaló, hogy ők távolították el, nagy valószínűséggel a fejlesztő Serenity Forge kérésére. Ehhez hasonló hibás achievementek már korábban is megjelentek különböző játékokban, ám általában vagy kijavították őket, vagy egyszerűen figyelmen kívül hagyták.

Az achievementek eltávolítása rendkívül ritka, így nem világos, mi történt a színfalak mögött ebben a konkrét helyzetben. Meglehet, csak egyszerűbb volt eltávolítani egy az egyben, mint kijavítani.

A Homestead Arcana 2023 áprilisában jelent meg Xbox Series X-re és PC-re, ám megjelenésekor igen vegyes kritikákat kapott, jelenleg pedig 62-es pontszámon áll a Metacriticen. Elérhető Xbox Series X|S-en, PC-n, sőt, az Xbox Game Pass és a PC Game Pass kínálatában is szerepel.