Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,129 $

Elemzés: egyre többen választják az akciós, rövid külföldi vagy belföldi utakat

TÉMÁK:
#elemzés #Utazás
Fotó: Unsplash
Külföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Jellemzően azok a kikapcsolódási lehetőségek a legnépszerűbbek, amelyek gyors feltöltődést és programokkal teli napokat kínálnak.

Az elmúlt éveket tekintve több olyan tényező is volt, amely megváltoztatta az emberek utazási szokásait, s ezt bizonyítja az is, hogy immár egyre többen választják a 2-3 napos, rövid külföldi vagy belföldi utakat, illetve a jó ár-érték arányú kikapcsolódást.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Bónusz Brigád és a GKID közös elemzése alapján kiderült, hogy sokan előnyben részesítik, ha az ajánlat rugalmasan alakítható, a programok lemondása pedig nem jár jelentős pluszköltséggel, míg a felhasználók 84%-a továbbra is az akciókat kínáló oldalakon keresgél elsősorban.

Emellett jellemzően azok az utazások népszerűek, amelyek gyors feltöltődést és programokkal teli napokat kínálnak, s ilyenek például a belföldi jakuzzis vagy sörfőzdelátogatással egybekötött hosszú hétvégék, pár napos pihenések.

A pár napos és néhány órás feltöltődések is keresettek voltak

Az idei év legkeresettebb belföldi útja egy inárcsi pihenés volt, míg második helyre a Balaton-felvidéken található Kapolcs meglátogatása került, illetve kedvelt úti cél volt még Szilvásvárad, Bük és Gyula is – írta a Napi.hu.

A külföldi utakat tekintve egy egyéjszakás pihenés volt a legkelendőbb a Plitvicei-tavaknál, második helyen pedig egy arab-félszigeti nyolcnapos nyaralás végzett. Ezt a kétéjszakás, szomszédos országokba szóló utazások követték, ám a wellnessezés és az autómúzeum-látogatás is népszerű volt 2022-ben.

Továbbá a néhány órás belföldi feltöltődések is keresettek voltak, s a legkedveltebb élmények mindegyike a vízhez kötődött: dobogós lett egy dunai, vacsorával egybekötött városnéző hajózás, egy balatoni vitorlázás és egy Tisza-tavi repülés is az idei évben.