Clouds
21 Budapest
Dollár
354,58 Ft
Euró
386,26 Ft
Font
432,96 Ft
Bitcoin
23,615 $

Élelmiszerhiány fenyegeti az Egyesült Államokat Joe Biden politikája miatt

Fotó: Twenty20
Észak-Amerika
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Daily Wire újságírója szerint Biden „úgy ecseteli“ az áremelkedést, mintha az teljesen normális lenne. 

Michael Knowles, a The Daily Wire újságírója annak kapcsán fejtette ki véleményét, miszerint az  Egyesült Államokat Joe Biden elnök politikája miatt soha nem látott élelmiszerhiány fenyegeti. Biden 14 hónapja van hatalmon, ez idő alatt az infláció 40 éves csúcsot ért el, a benzinárak pedig a valaha volt legmagasabbak – írja Knowles. 

Soron kívül Elindult a bértárgyalás az Audi Hungariánál, ezt követeli a szakszervezet

Az elmúlt két évben valósággá vált az, amiről azt hittük, hogy soha nem történhet meg. Teljes körű lezárások elrendelése egyik napról a másikra, templomok bezárása, maszkok viselése a szövetségi kormány kérésére, egy gazdaság, amely egyszerűen leáll, és most már élelmiszerhiány is“ – idézi a RIA Novosztyi. 

Korábban Biden azt mondta, hogy az ukrajnai események és az Oroszország ellen bevezetett szankciók globális hiányt okozhatnak. Ugyanakkor Oroszországot és Ukrajnát Európa „kenyérkosarának“ nevezte, Knowles pedig nemtetszését fejezte ki, hogy Biden úgy tálalja a dolgot, mintha ez normális lenne . 

Az ENSZ Világélelmezési Programja a maga részéről arra figyelmeztetett, hogy az ukrajnai események az élelmiszerárak emelkedéséhez és globális éhezéshez vezethetnek. Globálisan az infláció felgyorsult a termelési ellátási láncok világjárványt követő zavarai, az egyes nyersanyagok iránti kereslet növekedése, valamint a gáz- és olajárak gyors növekedése miatt.