Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Szanaszét hagyott elektromos rollerek veszélyeztetik a gyengénlátókat

MTI/ Balogh Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021. november 9. - 18:26

A vakok és gyengénlátók szövetsége felhívta a figyelmet, hogy a használat után a parkokban hagyott rollerek óriási veszélyeket rejtenek magukban.

Sokan járnak fehér bottal  a belvárosban. Pausch Évaval előfordul, hogy eldobott rollerekbe botlik. Azt mondja: a zebráknál van a legnehezebb dolga, amikor ugyanis gyorsan át kell érni a túloldalra, nincs ideje körbepásztázni a bottal, ezért az akadályok veszélyt jelentenek számára.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

Azok a látássérültek, akik kutyával közlekednek, némileg könnyebb helyzetben vannak, mert a kiképzett vakvezető kikerüli az akadályt. De megesik, hogy így is bajba kerülnek – tudhattuk meg az M1 Híradó riportjából.

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségéhez számos panasz érkezett már a felelőtlenül letett rollerekkel kapcsolatban. Az érdekképviselet annyit már elért, hogy egyes belvárosi kerületekben kialakítottak úgynevezett mikromobilitási pontokat, ezentúl kizárólag ide rakhatják majd a felhasználók az eszközöket.

A szövetséghez érkezett már bejelentés sérüléssel járó balesetről is. A szakmai vezető azt is elmondta, hogy megkezdték az egyeztetéseket egy egységes, e-rollerekre vonatkozó szabályrendszer megalkotásáról a döntéshozókkal.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.