Kiderült, melyik elektromos autóból fogyott a legtöbb Magyarországon

Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. július 18. - 12:01

Itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos gépjárművek – most kiderült, melyek azok a járművek, amelyekből a legtöbb fogyott.

A hét elején áttekintettük, hogyan alakult a 2021-es év első hat hónapja az újautó-piac tekintetében, mely modellek pörögtek a legjobban, mely márkák könyvelhettek el sikert, melyek bánkódhattak az eladási eredmények miatt – írta a vezess.hu.

Ugyan az elektromobilitás világszerte, így hazánkban is továbbra is gyerekcipőben jár, viszont a térhódítása lassú, de folyamatos, a középtávú jövőt ez jelenti, így külön cikkben azt is átnézzük, idén eddig hogyan alakult a valódi hibridek és elektromos autók eladása Magyarországon, mi is tetszik a hazai vásárlóknak.

A első hat hónapban hazánkban összesen 64 796 személyautót helyeztek forgalomba, a villanymotoros kategóriában a személygépkocsikból és a könnyű haszonjárművekből együtt 10 630 fogyott.

A legnépesebb csoportot 7285 darabbal az öntöltő hibridek adták. A belső égésű motor üzemanyagát tekintve a benzinesek voltak hatalmas fölényben, azokból 6493, míg a gázolajat fogyasztókból mindössze 792 darab ment el. Ebben a kategóriában a Toyota már jó ideje piacvezető, ezúttal is övé az első két hely, az első tízből pedig öt – írta a lap.

A teljesen elektromos autók között a Kia e-Niróból majdnem annyi fogyott, mint az őt követő négy típusból együttesen. A dél-koreai márka 2020 végén is toronymagasan első volt a villanyautók között, és ekkora előny birtokában minden bizonnyal idén is ismétel majd.