Dollár
391,89 Ft
Euró
412,34 Ft
Font
478,09 Ft
Bitcoin
16,850 $

Eldőlt Pep Guardiola jövője, 2025-ig elkötelezte magát 

Fotó: Pep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje ünnepel, miután csapata megnyerte az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2022. május 22-i, Aston Villa elleni mérkõzését Manchesterben. A Manchester City öt év alatt negyedszer, összességében pedig nyolcadszor lett bajnok az angol labdarúgó-bajnokságban. MTI/EPA/Andrew Yates
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A katalán mester úgy érezte, nem érdemes távozni a Manchester City kispadjáról. 

Pep Guardiola jelenlegi szerződése a szezon végéig kötné Manchesterben, azonban úgy döntött, hogy kétéves szerződéshosszabbítást ír alá, és egészen 2025-ig marad a csapatnál – írja a Sky Sports

Soron kívül Csak találgatás: nincs még megegyezés a Liu-fivérek távozásáról

Guardola megszólalt a bejelentést követően, és megköszönte a klubnak a bizalmat, és kijelentette, hogy küzdeni fog azért, hogy a lehető legjobbá tegye a klubot. 

„Ez csak a megerősítése annak, hogy mennyire jól érezzük magunkat, a klub és én magam is. Nem tudom eléggé megköszönni az egész klubnak, hogy bíznak bennem, hogy lehetőséget adnak arra, hogy a lehető legjobban végezzem a munkámat” – mondta. 

„Jól kell éreznünk magunkat a csapattal, a klubbal, különben nincs értelme. Hihetetlen, gyönyörű emlékeket szereztünk együtt, és még mindig arról álmodunk, hogy többet érjünk el. Tudom, hogy mit akar a vezetőség. Ezért fogok küzdeni a játékosokkal és a stábbal, hogy a lehető legjobban tegyük a klubot” – tette hozzá.  

Az 51 éves szakember a második leghosszabb ideje a Premier League-ben dolgozó menedzser, csak a liverpooli Jürgen Klopp előzi meg, és az ötödik leghosszabb ideje tevékenykedő az angol labdarúgás négy legmagasabb osztályában.