Clouds
21 Budapest
Dollár
345,38 Ft
Euró
370,54 Ft
Font
432,02 Ft
Bitcoin
26,936 $

Elaltatták a világ legdrágább versenylovát

Fotó: Unsplash
Sport
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Pályafutása során kilenc versenyen indult, ezek közül 6-ot megnyert, amivel 1,994 millió dollárt keresett a tulajdonosának.

A Yahoo Sports beszámolója alapján kedden, a Kentucky állambeli Versailles-ban található Ashford Stud központban került sor Fusaichi Pegasus, minden idők legdrágább versenylovának elaltatására. A gyönyörű mén 26 éves volt, s állítólag egy ideje már gyengélkedett.

Soron kívül Eddig 425 897-en kapták meg a negyedik covid elleni oltásukat Magyarországon

Az ugyancsak remek versenylóként számontartott Mr. Prospector egykori fia, amelyet Fu Peg-ként is becéztek, 1998-ban került első tulajdonosához, egy japán üzletemberhez, aki 4 millió dollárt fizetett érte (mai napig ez a legmagasabb összeg, amit árverésen versenylóért fizettek).

Ezt követően 2000-ben ért fel a csúcsra, amikor megnyerte a Kentucky Derbyt, második lett a Red Bullet versenyen, a Breeders’ Cup Classicon pedig a hatodik helyen vágtatott be a célba. Pályafutása során kilenc versenyen indult, ezek közül 6-ot megnyert, amivel 1,994 millió dollárt keresett a tulajdonosának.

A győzelmek után eléggé felszökött az ára, így a Coolmore Stud tulajdonába 70 millió dollárért került, de a befektetés biztosan megtérült, hiszen Fusaichi Pegasus 2020-ig fedezőménként tette a dolgát, amivel alighanem jókora bevételt generált a gazdájának – írta az Origo.

„Fu Peg fantasztikus versenyló, egyben színes egyéniség volt”

– mondta Dermot Ryan, az Ashford Stud vezérigazgatója.