Clouds
21 Budapest
Dollár
367,94 Ft
Euró
394,78 Ft
Font
442,47 Ft
Bitcoin
22,832 $

48,8 millió forintért kínálnak eladásra egy régóta üresen álló, Fejér megyei kastélyt

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A kastélyt Lonkai Ármin építette 1902-ben, aki a Festeticsek feketepusztai birtokát is virágzó gazdasággá tette akkoriban.

Egy nagyobb panel áráért, közel 50 millió forintért kínálják eladásra a Fejér megyei Mátyásdombon található, egykor szebb napokat látott Lonkai-kastélyt, amely 670 négyzetméteren két szinttel és 14 szobával rendelkezik.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

A kastélyt Lonkai Ármin építette 1902-ben, aki a Festeticsek feketepusztai birtokát is virágzó gazdasággá tette, családja 58 éves bérleti időszaka alatt pedig többek között gőzmalom, két mezőgazdasági szeszgyár, templom, iskola és egy gazdasági vasút is épült a térségben.

Az államosítást követően mozi és művelődési ház is működött a kastélyban, amely később bőrüzemként szolgált. A kerítésen pedig még most is ott lehet az a tábla, miszerint a Fővárosi Kézműipari Vállalat tulajdona az épület, amely az 1980-as években vásárolta meg azt az enyingi tanácstól.

A feol.hu információ szerint a tulajdonjog már nem él, mindenesetre 2000-ig varroda üzemelt a kastélyban, ám azóta teljesen üresen várja új tulajdonosát, aki talán épp most kap az alkalmon, hogy valamit kezdjen az épülettel.

Egyébként néhány évvel korábban 22 millióra levitték a kikiáltási árát, ám sajnos akkor sem talált gazdára, most pedig 48,8 millióért árulják, abban bízva, hogy akad egy olyan befektető, aki fantáziát lát a szép épületben, s megmenti azt.