Elszabadult a pokol Messiék meccsén, több rendőr megsérült, 21 embert letartóztattak

Fotó: Unsplash/Moahad Saqib
not image

Kornis Vivien

2021. október 25. - 20:00

A Marseille drukkerei miatt már kétszer is szankcionálták a klubot ebben a szezonban, kérdés, megtartja-e pontlevonásra vonatkozó ígéretét a liga.

Kilenc rendőr megsérült és 21 embert letartóztattak a vasárnap esti Le Classique mérkőzés előtt, alatt és után a Stade Velodrome stadionban. Nyolc rendőr felületi sérüléseket szenvedett, míg egy egyenruhást az arcán kővel találtak el, emiatt legalább egy hétig kórházi ápolásra szorul. 

A Paris Saint-Germain és az Olympique Marseille mérkőzésén ez utóbbi klub ultrái Ligue de Football Professionnel (LFP), vagyis a Professzionális Labdarúgóliga elleni tifót vonultattak fel, valamint több füstbombát is elsütöttek – számolt be a Marca a Le Parisienre hivatkozva.

A Le Classique-on elszabadult a káosz, miután a mérkőzést egy ponton meg kellett állítani, miután a szögletzászló irányába a lelátóról kisebb tárgyakat kezdtek el bedobálni, amikor Neymar éppen szögletrúgásra készült. 

A második félidőben egy szurkoló a pályára beszabadulva Messi irányába kezdett rohanni, míg a stadion előtt több száz ember próbált meg bejutni az épületbe a zárt kapukon keresztül. A rendőrség könnygázt vetett be a tömeg feloszlatására.

Bár a szezon éppen csak elkezdődött, nem ez volt az első alkalom, hogy a Marseille drukkerei problémát okoztak. Az LFP fegyelmi bizottsága az augusztus 22-i Nizza elleni, illetve a szeptember 22-i Angers elleni mérkőzésen tanúsított magatartásuk miatt is szankciókat vetett ki. 

Az Angers elleni mérkőzés után a Marseille-t arra figyelmeztették: még egy ilyen, és egy pontot elvesznek tőlük.

A vasárnapi meccset egyébként gól nélküli döntetlenként fújta le a játékvezető.