Dollár
434,48 Ft
Euró
424,37 Ft
Font
487,45 Ft
Bitcoin
19,261 $

13 halott egy éjszakai klubban kitört tűzben Thaiföldön, rengeteg a sérült

Fotó: Unsplash/Joachim Pressl
not image

Hujber Dávid

2022. augusztus 5. - 06:19

A halottak mellett több tucat sérültről tudni, így nem kizárt, hogy később még lehetnek áldozatai a tűzvésznek.

A halálos tüzeset Chonburi tartományban történt Bangkoktól délkeletre, ahol hirtelen a káosz lett úrrá a környéken. Az emberek kétségbeesetten menekültek, sikoltoztak, miközben többeknek lángolt a ruhája a tűz miatt.

Soron kívül 62-re emelkedett az Ian hurrikán áldozatainak száma

Hatalmas tűz pusztított az éjszaki klubban, legalább 13 ember vesztett életét a pénteki tragédiában. 40 sérültről tudni, akiknek az állapota jelenleg nem ismert, ahogyan az sem, mi okozta a lángokat.

A tűz éjjel 1 óra körül tört ki a Mountain B nevű szórakozóhelyen, ami gyakorlatilag porrá égett. A felvételeken is látni, ahogyan a lángok mindent elpusztítanak, miközben az emberek igyekeznek szabadulni a tűz fogságából, ami sokakkal végzett.

A hatóságok szerint a lángokat a klub falain lévő gyúlékony akusztikai hab gyorsított fel, ami miatt a tűzoltóknak több mint három órájukba telt, mire kontroll alá tudták vonni a helyzetet. Négy nő és kilenc férfi életét már nem tudták megmenteni, akiknek többségét a bejártnál és a mosdóban találtak meg összezsúfolva.

Feltételezések szerint valamennyi áldozat thaiföldi volt, nem adtak hírt külföldi halottakról. Ezt Boonsong Yingyong rendőr alezredes erősítette meg a Phlu Ta Luang rendőrőrsről, amiről az SCMP is beszámolt. Thaiföldön híresek arról a szórakozóhelyek, hogy lazán kezelik az egészségügyi és biztonsági kérdéseket, ami különösen a bárokra és az éjszakai klubokra jellemző.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.