Clouds
21 Budapest
Dollár
342,57 Ft
Euró
368,79 Ft
Font
430,63 Ft
Bitcoin
25,712 $

Éjféltől kezdetét vette a horgászok ragadozószezonja

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Tavaly többen vesztették el azért az engedélyüket, mert már éjfél előtt csónakba szálltak a műcsalis és/vagy csalihalas felszerelésükkel, pedig az időzítés kiemelten fontos.

A hirbalaton.hu szerint szombaton 00:01 perctől vethetik be a műcsalis vagy a csalihalas felszerelést a parti horgászok, illetve ez az a legkorábbi időpont, amikor csónakba (vagy egyéb vízi járműre) szállhatnak az ilyen felszereléssel rendelkezők.

Soron kívül Nem kritikus Berlusconi állapota

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint idén április utolsó két napja hétvégére esik, a süllő, a balin, a sügér és a csuka tilalma is április 28-án éjfélig tart, tehát a „ragadozós szezon” április 29-én 00:01 perckor veszi kezdetét.

Tavaly többen vesztették el azért az engedélyüket, mert már éjfél előtt csónakba szálltak a műcsalis és/vagy csalihalas felszerelésükkel, de olyanok is voltak, akik partról dobták be ragadozós felszerelésüket idő előtt.

Ezért a halgazdálkodási társaság mindenkit arra kér, hogy kiemelten figyeljen az időzítésre, aki pedig a további részletekre is kíváncsi lenne, itt tud tájékozódni.