Clouds
21 Budapest
Dollár
358,30 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
443,90 Ft
Bitcoin
23,219 $

Mióta itt jártál:

Ehető szárnyú drón mentheti meg a bajba került túrázókat

Fotó: unsplash
Technológia

Bense Róbert

Szerkesztő

A fejlesztők azokra gondoltak, akik nehezen megközelíthető helyeken ragadnak, a segítség pedig időbe telik.

Vizet és gyógyszert is szállíthatnak azok a drónok, melyek ehető szárnyakkal mentenék meg azokat, akiknek akár napokba is telhet a megmentése, azonban a helyzetüket lokalizálták – számolt be róla a CNET.

Soron kívül Érdemes lesz felnézni a Netflixre februárban: íme a havi premierek listája

A Lausanne-i Svájci Szövetségi Technológiai Intézet (EPFL) csapata kifejlesztett egy ehető drón prototípust, melynek a tanulmányát is közzétették. A rágcsálható gép egy szélesebb körű projekt része, amely a RoboFood nevet kapta.

Az IEEE Spectrum beszélgetett Bokeon Kwak vezető szerzővel, aki szerint a drónnak szárnya rizspogácsát és zselatint tartalmaz, és “olyan íze van, mint egy ropogós rizskeksznek, egy kis nyers zselatinnal”.

A szárnyak elkészítéséhez a kutatók lézervágóval kerek rizspogácsákat vágtak ki, majd zselatinnal összeragasztották őket, hogy olyan szárnyszerkezetet hozzanak létre, amely bírja a repülést. A rizs erős, de könnyű, és mégis kellően tápláló.

A csapat most azt tervezi, hogy hogyan lehetne a drónt táplálóbbá tenni, és még több ehető alkatrészt felhasználni az építés során. A drón prototípusa egyébként sikeres tesztrepülést hajtott végre, így hamarosan akár már élesben is bevethetik.