Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,959 $

Egyre több koronavírusos fiatal kerül kórházba Szombathelyen

Pillanatok alatt lélegeztetőgépre kerülnek azok a fiatalok, akiknél covid-fertőzést diagnosztizáltak az orvosok.

MTI/EPA
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szombathely polgármestere, Nemény András legutóbbi élő Facebook-videójában arról beszélt, az orvosi rendszer rendkívül túlterhelt, egyre több ember jut egy orvosra és egy nővérre, továbbá háziorvosokhoz is rengeteg hívás érkezik.

A városvezető hozzátette, a kórházakban kezeltek pontos számáról nem tud beszámolni, és bár megpróbálta felvenni a kapcsolatot az illetékes kormányhivatallal, fertőzöttségi adatokat nem adtak át neki, így csupán saját tapasztalataiból tud tájékozódni az aktuális helyzetről. Soron kívül Vasárnaptól mindkét irányban megáll a Szabadkikötőnél a csepeli HÉV

Nemény azokról az oltóhelyekről is beszélt, melyeket 15 napja jelentettek be, viszont válasz még nem érkezett, ezért a törvény értelmében jogszerűen megkezdhetnék a működésüket.

Mindezek ellenére nem tudják megtenni, ugyanis egy új kormányrendelet a háziorvosok munkája feletti irányítást a kórházigazgatók hatáskörébe rendelte, így a döntés tőlük függ.

A személyi és a tárgyi feltételek adottak, összesen 2,8 millió forintba került a három oltócentrum kialakítás, ahol mintegy 130 főnyi segítő személyzet végezheti a munkáját.

A CATL legújabb fejlesztése új szintre emelheti az elektromosautó-ipart

A Debrecenben gyárat építő kínai vállalat olyan platform kifejlesztését jelentette be, amely több szempontból is hasznára válhat az elektromos autózásnak.