Dollár
386,69 Ft
Euró
394,38 Ft
Font
468,45 Ft
Bitcoin
24,130 $

Egyre több koronavírusos fiatal kerül kórházba Szombathelyen

MTI/EPA
not image

Kulcsár Péter

2021. március 27. - 08:08

Pillanatok alatt lélegeztetőgépre kerülnek azok a fiatalok, akiknél covid-fertőzést diagnosztizáltak az orvosok.

Szombathely polgármestere, Nemény András legutóbbi élő Facebook-videójában arról beszélt, az orvosi rendszer rendkívül túlterhelt, egyre több ember jut egy orvosra és egy nővérre, továbbá háziorvosokhoz is rengeteg hívás érkezik.

Soron kívül Márki-Zay szerint az ellenzék nem akarja leváltani Orbánt, Rogán irányítja őket

A városvezető hozzátette, a kórházakban kezeltek pontos számáról nem tud beszámolni, és bár megpróbálta felvenni a kapcsolatot az illetékes kormányhivatallal, fertőzöttségi adatokat nem adtak át neki, így csupán saját tapasztalataiból tud tájékozódni az aktuális helyzetről.

Nemény azokról az oltóhelyekről is beszélt, melyeket 15 napja jelentettek be, viszont válasz még nem érkezett, ezért a törvény értelmében jogszerűen megkezdhetnék a működésüket.

Mindezek ellenére nem tudják megtenni, ugyanis egy új kormányrendelet a háziorvosok munkája feletti irányítást a kórházigazgatók hatáskörébe rendelte, így a döntés tőlük függ.

A személyi és a tárgyi feltételek adottak, összesen 2,8 millió forintba került a három oltócentrum kialakítás, ahol mintegy 130 főnyi segítő személyzet végezheti a munkáját.