Dollár
431,58 Ft
Euró
423,15 Ft
Font
481,21 Ft
Bitcoin
19,217 $

Egyre több a felújítandó ingatlan a piacon

Twenty20

Bense Róbert

2022. szeptember 3. - 00:48

A rezsiárak emelkedése megtette a hatását.

Irányváltás következhet be a piacon az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint, melyben kiemelték, hogy éves szinten csaknem 8%-kal csökkent a vásárlói érdeklődés, a hirdetések száma ugyanakkor 7%-os emelkedést mutat.

Soron kívül Továbbra sincsenek biztonságban az autópályák energiaelnyelői

Csak augusztusban az előző évi adatokhoz képest 5%-kal több hirdetést adtak fel, ez 34 ezer ingatlant jelent több mint 1700 településen. A megyéket nézve azonban jelentős az eltérés – számolt be róla a napi.hu.

Míg Borsod-Abaúj-Zemplénben 60%-os emelkedést tapasztaltak, addig Jász-Nagykun-Szolnok megyében már csak 20-30% körüli volt a bővülés, Tolnában, Vasban és Zalában viszont már 4-5%-os visszaesést tapasztaltak, csakúgy, mint a fővárosban.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint „az előző hónapban feladott közepes állapotú lakóingatlan-hirdetések száma az átlagnál tempósabban, 9 százalékkal nőtt” – ami egyértelműen a rezsiárak növekedésének tudható be.

Nem csak a vásárlók, de az eladók is korszerűbbre váltanának, emiatt az újépítésű ingatlanokból kevesebb kerül a piacra, a felújítandók pedig vélhetően olcsóbban kerülnek új tulajdonosaikhoz – mint ahogy azt már előrevetítették az elmúlt hónapokban a szakértők is.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.