Dollár
395,11 Ft
Euró
408,84 Ft
Font
475,60 Ft
Bitcoin
16,207 $

Egyre népszerűbbek a streaming szolgáltatók, már világszerte 1,2 milliárdan használják a platformokat

Twenty20

Bense Róbert

2022. szeptember 26. - 20:58

Egyre több is van belőlük, nem csupán az Egyesült Államokban és Európában, hanem Ázsiában is. A száz-kétszázmilliós előfizetői bázisokkal rendelkező szolgáltatók száma is mindinkább bővül.

Az elmúlt hónapokban attól volt hangos a sajtó, hogy a Netflix csaknem egymillió felhasználót veszített, ami a gyengébb tartalmak, a jövőben pedig a reklámmal együtt is dráguló előfizetési díjak miatt lehetett.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Ez ugyanakkor csupán csepp a tengerben a platform 220 milliós bázisa mellett, amivel továbbra is a legnépszerűbb a szolgáltatók versenyében. Az előrejelzések szerint ráadásul a piac megállíthatatlanul bővül, a következő hat évben akár 400 millió új előfizetővel is számolhatnak.

Mint azt a vg.hu is megírta, júliusban először fordult elő, hogy az amerikaiak többet néztek streaming platformokat, mint kábeltévét. A trendfordító időszak az elmúlt egy évben már körvonalazódott, 22,6%-kal nőtt ugyanis a streamingeléssel töltött idő.

Míg az Egyesült Államokban a Netflix, a YouTube, a Disney+, és az HBO Max a legnépszerűbbek, addig Ázsiában a Tencent Video, valamint a Baidu által indított iQIYI a két legkedveltebb, csaknem 225 millió előfizetővel.

Magyarországon is egyre népszerűbbek ezek a szolgáltatások, melyek főképp a fiatalok körében tarolnak. Az idősebb korosztály ugyanis továbbra is a hagyományos televíziózást részesíti előnyben.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.