Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
370,93 Ft
Font
431,78 Ft
Bitcoin
26,896 $

Mióta itt jártál:

Egyre nagyobb szerepet kaphat a TikTok az iPhone-okon

TÉMÁK:
#Apple #TikTok
Fotó: Pexels / Illusztráció
Mobil

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A TikTok keresőjéhez fejlesztett widget már elérhető az iPhone-felhasználók számára, akik így a korábbinál gyorsabb keresést hajthatnak végre a platformon.

Az új fejlesztésnek köszönhetően az alkalmazás megnyitása és a keresés gomb megnyomása helyett a widget megérintésével automatikusan a TikTok keresőképernyőre jutsz. A lépéssel legfeljebb öt másodpercet spórolhatsz, ám az újítás azt mutatja, hogy a platform egyre nagyobb hangsúlyt fektet a keresőmotorok piacára.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

A Mashable-nek nyilatkozó fiatal felhasználók elmondták, hogy a TikTokot elsősorban receptek, utazási ajánlások és testmozgással kapcsolatos videók keresésére használják.

A TikTok már egy, az év elején az Egyesült Királyságban sugárzott reklámmal jelezte, hogy keresőmotorként is szeretné magát elismertetni, most pedig egy némiképp csendesebb lépéssel versenytársat is állított a Google keresőwidgetjének.

Korábban Prabhakar Raghavan, a Google Search vezető alelnöke is arról beszélt, hogy a vállalat tavaly nyáron végzett felmérése szerint az Egyesült Államokban a 18-24 évesek 40%-a már a TikTokot vagy az Instagramot használta különböző helyek, illetve éttermek keresésére ahelyett, hogy a Google-ön keresett volna, ami újabb motivációt adott a kínai óriásnak.

A felmérések szerint a hírek kapcsán is egyre több keresési eredménnyel szolgál a platform, azonban a News Guard tavalyi kutatása megállapította, hogy a TikTok-keresések az esetek közel 20 százalékában téves információkat sugalltak.

Ahhoz, hogy a TikTokot keresőként is komolyan vegyék, a vállalatnak foglalkoznia kell az egyre szélesebb körben elterjedt félretájékoztatás problémájával.