Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Egyre csak romlik Miskolc közbiztonsága, hiába a reményt keltő próbálkozások

Miskolc, 2022. december 11. Díszkivilágítás és az ünnepi fénnyel megvilágított Avasi kilátó Miskolcon 2022. december 11-én. MTI/Vajda János
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

A Fidesz miskolci frakcióvezetője szerint folyamatosan romlik a közbiztonság Miskolcon.

Nagy Ákos az Újgyőri főtéren bekövetkezett csoportos rablást követően tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta, hogy a térfigyelő kameráknak köszönhetően ugyan gyorsan sikerült elfogni a tetteseket, a miskolci közbiztonság állapota ugyanakkor egyre aggasztóbb.

Soron kívül A Vatikán szerint Ferenc pápa szombaton elhagyhatja a kórházat

„Az utóbbi napok eseményei ismét rávilágítottak arra, amit mi már sokszor elmondtunk az előző években: folyamatosan romlik a miskolciak szubjektív biztonságérzete, több gócponton sem sikerül fenntartani a rendet” – mondta.

Évtizedeket csúszhat vissza az időben Miskolc

Hozzátette, hogy az elmúlt három és fél évben egyre rosszabb a helyzet, megszűnt ugyanis a seriffrendszer, eltűntek a kutyás járőrök és a lovas mezőőrök. Kiemelte, hogy a rendészet létszáma is csökkent, az utcai bűnelkövetés pedig növekedésnek indult.

Hiába a nyomortelep-felszámolási program, mostanra azt is leállították, Nagy pedig attól tart, hogy Miskolc évtizedeket csúzhat vissza az időben, amikor nem volt ajánlatos éjjel kimenni a város utcáira – írja a Magyar Nemzet.

„Ne várjuk meg, amíg ez újra bekövetkezik! Ne várjuk meg azt, hogy Miskolcon is fiatalkorúak gyilkoljanak, mint történt ez legutóbb Borsodban!” – tette hozzá.