Dollár
392,80 Ft
Euró
409,07 Ft
Font
474,92 Ft
Bitcoin
16,602 $

Majdnem egymillió eurós bevételt hozhat a rozoga Rajna-híd

Fotó: Illusztráció | Pixabay

Bense Róbert

2022. január 17. - 06:50

Csak Leverkusen részére, feltéve, ha egyáltalán sikerül behajtani a büntetéseket. Az A1-hez tartozó hidat még 2016-ban zárták le a 3,5 tonnánál nehezebb teherautók elől.

Mintegy 6500 kamionos kapott pénzbüntetést azért, mert figyelmen kívül hagyták a tiltást a Leverkusen és Köln között húzódó Rajna-hídon. A behajtás viszont nem megy olyan egyszerűen – számolt be róla Leverkusen szóvivője.

Soron kívül Fotókon Orbán Viktor adventi vásárlása

A kölni hatóságok további 5200 esetben indítottak bírságolási eljárást, azonban ezek közül mindössze 1400-at sikerült lezárni, ami eddig 203 ezer eurós bevételt hozott a városnak – írta meg a trans.info

Kölnben 75 euró a bírság, viszont ha többször is előfordul, úgy felemelik 150-re az összeget. A még folyamatban lévő eljárásokból származó hátralékok 570 ezer eurónyi összeget tesznek ki.

Amennyiben a sofőr figyelmen kívül hagyja a behajtani tilos táblát, úgy egy sorompó, majd egy kanyarodósáv téríti le a hídról. Ekkor azonban már elkerülhetetlenné válik a büntetés.

A büntetési tételekkel kapcsolatban néhány éve már született egy bírósági döntés, melynek értelmében az addigi 500 eurós büntetést a mostani, 75/150 eurósra csökkentették. Úgy látszik, ez még mindig jobban megéri, mint a felújítása.

A gyakorlatban így néz ki a trükkös terelés:

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.