Clouds
21 Budapest
Dollár
344,72 Ft
Euró
370,93 Ft
Font
431,78 Ft
Bitcoin
26,896 $

Egymással szemben közlekedett két magyarországi vonat

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az eset kapcsán az a hír terjedt el a közösségi médiában, hogy „a két vonat 100 méterre állt meg egymás előtt”, ám a vasúttársaság tájékoztatása szerint mintegy 800 méter volt a távolság.

Az Infostart beszámolója alapján szerda délután történt az az incidens, amelynek során a 81-es vasútvonalon két vonat egymással szemben közlekedett Zagyvaszántó térségében. Ezt követően a helyszínre érkező tűzoltók 55 utasnak nyújtottak segítséget a vonatpótló buszokra való átszállásban.

Soron kívül 5G-tornyokat akart megsemmisíteni egy oltásellenes összeesküvés-elméletet valló nő

Az eset kapcsán az a hír terjedt el a közösségi médiában, hogy „a két vonat 100 méterre állt meg egymás előtt”, ám a vasúttársaság Nool.hu-hoz eljuttatott közleményéből kiderül, hogy ez egyáltalán nem igaz, mivel mintegy 800 méter volt a távolság.

A MÁV Zrt. az eset körülményeit ismertetve közölte, hogy a Hatvanból Somoskőújfaluba 15 óra 12 perckor induló személyvonatot Selyp állomásról, míg a Somoskőújfaluból Hatvanba tartó személyvonatot Apc-Zagyvaszántó állomásról egy időben elindították.

„Az eset észlelését követően a forgalmi szolgálattevők mobiltelefonon azonnal értesítették a mozdonyvezetőket, akik a vonatokat – egymástól mintegy 800 méterre – azonnal megállították”

– olvasható a tájékoztatásban.

Majd kiemelték, miszerint az utasok egyáltalán nem voltak veszélyben, illetve anyagi kár sem keletkezett. Az eset kivizsgálása az érintett hatóságok bevonásával megkezdődött, s a két állomás között röviddel 18 óra után újraindult a vonatközlekedés, így a Hatvan–Somoskőújfalu vonalon késő estére helyreállt a menetrendszerű vonatközlekedés.