Egykori csapata kapusát csábítja Rómába José Mourinho

David de Gea, a Manchester United kapusa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában játszott Arsenal elleni mérkőzésen Manchesterben 2020. november 1-jén. MTI/EPA/Pool/Phil Noble
not image

Kolláth Benjámin

2021.május.7 - 11:55

Mivel úgy tűnik, Manchesterben már nem számítanak a spanyol kapusra, a nyáron távozhat, volt edzője új csapata, az AS Roma pedig éppen kapust keres.

David de Gea napjai meg vannak számlálva a napjai a Manchester Unitednál, a Todofichajes szerint ugyanis a Vörös Ördögök mostantól az elmúlt három évet a Sheffield Unitednál kölcsönben töltő Dean Hendersonnal a kapuban folytatják.

Bár a Juventus és az Atletico Madrid is keresnek kapust, az elmúlt napokban nő azon hangok száma, akik szerint az AS Romához fog csatlakozni. José Mourinho csatlakozása a csapathoz átalakította a csapat átigazolási politikáját, teljesen a portugál mesterre bízták a keret felépítését.

Mourinho jól ismeri de Geát Manchesterből, tökéletes megoldás lenne az olasz csapat kapusgondjaira, hisz már Angliában is ő volt az első számú választása.

A United megkönnyítheti az átigazolást egy 20-25 millió eurós átigazolási díj kijelölésével. Mivel jó kapcsolat van a két csapat között, akik az Európa-Ligában is megmérkőztek, erre minden esély megvan a lap szerint.