Dollár
427,03 Ft
Euró
423,82 Ft
Font
485,44 Ft
Bitcoin
20,165 $

Súlyos buszbaleset történt Egyiptomban, legalább 22-en vesztették életüket

Kiégett turistabusz roncsa egy jármûvel történt ütközést követõen az egyiptomi Asszuánban 2022. április 13-án. A balesetben öt egyiptomi, négy francia és egy belga állampolgár vesztette életét. MTI/EPA
not image

Nagy Noel

2022. július 19. - 10:33

Hatósági beszámolók szerint legalább huszonketten elhunytak és harminchárman megsebesültek egy súlyos egyiptomi buszbaleset során.

A baleset az Egyiptom déli részén található Minya tartományban történt a kedd reggeli órákban, amikor egy utasszállító busz egy álló helyzetben lévő kamionba ütközött bele a Kairót az ország déli részével összekötő autópályán – írja az Elbalad.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

Osama El-Qadi, Minya tartomány katonai kormányzója azonnal a helyszínre sietett mentőkkel, tűzoltókkal, katasztrófavédőkkel együtt, hogy személyesen figyelje a mentési munkálatokat, valamint megtudja a baleset okát.

Az egyiptomi lap beszámolója szerint a 33 sérültet a Mallawi településén található kórházba szállították, ahova a kormányzó is elindult további információkért. Nem tudni pontosan, hogy a balesetnek hány könnyebb és súlyos sérült van.

A baleset okáról sem tudni egyelőre sokat, mindössze arról számolt be a helyi sajtó, hogy a kamion azért állt az út szélén, mert éppen kereket cserélt, amikor a Sohag tartományból Kairóba tartó busz teljes erővel belecsapódott. Úgy tudni, a kamion szabálytalanul állt meg, ez vezethetett a tragédiához.

Egyiptomban meglehetősen gyakoriak a magas halálozással járó, nagyon súlyos közúti balesetek, általában a felelőtlen és szabálytalan sofőrök, valamint a rendkívül rossz állapotban lévő közutak miatt.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.