Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Egyéves gyermeket lőtt fejbe a houstoni rendőrség

Fotó: F. Muhammad/Pixabay
Külföld
not image

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az életéért küzd egy egyéves gyermek, akinek még a légzés is gondot okoz, miután a houstoni rendőrség tüzet nyitott az autóra, amelyben tartózkodott, mondták el a baba édesanyjának ügyvédei kedden.

A CNN beszámolója szerint Daisha Smalls egy keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy március 3-án az utója tankolásakor a rendőrség autóira és szirénáira figyelt fel. Fia, Legend az autó hátsó ülésén tartózkodott. 

Soron kívül Szív- és légzőszervi vizsgálatokat végeztek Ferenc pápánál

Smalls elmondta, hogy egy férfi szállt be az autójába és a kocsit követelte tőle, de ő természetesen a gépjárművet nem akarta átadni az idegennek, hiszen gyermeke a hátsó ülésen tartózkodott. Daisha könnyeivel küzdve emlékezett vissza rá, hogy mielőtt bármit is tehetett volna, a rendőrség tüzet nyitott a kocsira. 

Houston rendőrsége nem így emlékszik az eseményekre egy március 4-én közzétett nyilatkozat szerint – Troy Finner segédfőkapitány elmondása szerint Daisha nem tartózkodott az autóban, amikor tüzet nyitottak a gépjárműre.

A hatóságok a Smalls autójába beülő 30 éves férfit rablás miatt vették üldözőbe, a gyanúsítottnál ráadásul fegyver is volt. A férfi a rendőrség felszólítására nem volt hajlandó eldobni a fegyvert, a tisztek ezért számos lövést adtak le rá – a gyanúsított a helyszínen életét vesztette. 

Art Acevedo, a Houston rendőrfőkapitánya kijelentette, hogy a tisztek az anya biztonságának érdekében lőttek rá a gyanúsítottra és Legend elsősegély-ellátását azonnal megkezdték.

Reménykedünk és imádkozunk az egyéves Legend gyors és teljes felépüléséért

– mondta el a rendőrfőkapitány. Ben Crump, Daisha ügyvédje a sajtótájékoztatón közölte, hogy a gyermeket 10 napja lélegeztetőgépen tartják. A töltényt és Legend koponyájának jobb oldalát eltávolították, de még mindig vannak tölténymaradványok a gyermek fejében. Crump hozzátette, Legend azóta több mint tíz rohama volt.

Miért lőnének rá az autóra, ha tudják, hogy [Daisha Smalls] benne tartózkodik? Nem tudva, hogy ki más lehet még a kocsiban. Lehettek volna gyerekek, lehetett volna bárki más, mégis lőttek. Tragikus és sajnálatos módon a kis Legendnek azokkal a következményekkel kell leélnie az életét, amelyet azok döntései okoztak, akik annak ellenére, hogy tudták, hogy anyukája az autóban tartózkodik, tüzet nyitottak a kocsira

– nyilatkozta Crump.

Antonio Romanucci, szintén Smallst képviselő ügyvéd szerint, ha ártatlanok tartózkodnak a tűzvonalban, nem lehet addig lőni, ameddig meg nem bizonyosodnak a célpontról.