Egyetlen ütéssel kis híján megöltek egy férfit a zuglói vasútállomáson, amiért nem adott cigerattát

MTI/Máthé Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021.június.18 - 12:48

Egy 29 éves férfi a zuglói pályaudvaron egy szóváltást követően olyan erővel ütött meg egy másik férfit, hogy a feje akkora erővel csapódott az aszfalthoz, hogy azonnal eszméletét vesztette.

Az ugyeszseg.hu szerint a vádlott – egy 29 éves férfi – 2020. április 7-én az esti órákban a XIV. kerület, Mexikói úton lévő buszpályaudvaron odalépett a sértett férfihoz és annak társaságához, és tőlük pénzt, illetve cigarettát kért. A sértett társasága nem tett eleget a vádlott kérésének, hanem megkérték, hogy távozzon.

A vádlott pár perc múlva visszatért, és ekkor már egyre tolakodóbban, indulatosabban kérte a sértettet, hogy adjon neki cigarettát.

Tolakodó magatartása miatt közte és a sértett között ekkor már szóváltás alakult ki, amelynek során a sértett kis erővel meglökte a vádlottat. Erre a vádlott a vád szerint ököllel fejen ütötte a férfit, aki az ütés erejétől elvesztette egyensúlyát, hanyatt esett, a feje nagy erővel az aszfalthoz csapódott és azonnal eszméletét vesztette.

A vádlott megpróbált elmenekülni, azonban őt a sértett társaságában tartózkodók a rendőrök kiérkezésig a helyszínen visszatartották, illetve ők hívtak mentőt a sértetthez is.

A sértett által elszenvedett fejsérülés életveszélyes volt. A Fővárosi Főügyészség a büntetett férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozva.