Dollár
420,12 Ft
Euró
407,07 Ft
Font
453,08 Ft
Bitcoin
18,948 $

20 éves egyetemi hallgató vesztette életét, miután laptopja akkumulátora felrobbant, amíg ő aludt

Fotó: Unsplash/Kari Shea
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 9. - 21:24

A tragédia az egyetemi hallgató otthonában történt, amikor a laptopjában lévő akkumulátor felrobbant.

Edward Hughes súlyosan megégett holttestére tavaly augusztus 29-én bukkantak rá családi házuk nappalijában, Deviock Cottage-ben. A halottkém előzetes vizsgálata szerint a 20 éves férfi halálát egy “ismeretlen forrásból keletkezett tűzeset” okozta, mely olyan brutális volt, hogy a ház egy része megsemmisült, miután az emeleti szobák beomlottak.

Soron kívül Karbantartás miatt több helyen nem lesz gáz Nógrádban, a helyiek nem örülnek

Végül szakértők segítségét kérték, hogy kiderüljön, mi okozta az egyetemi hallgató tragikus halálát: egy tapasztalt szakértő a helyszínen vizsgálódva rábukkant a törmelék alatt a laptop maradványára, valamint több hosszabbítóra, ám a halottkém akkor kijelentette, hogy nem lehet biztosan állítani, hogy a laptop akkumulátora volt a halálos tűz forrása.

A nyomozás során végül megállapították, hogy a laptopban található akkumulátor elősegíthette a tűz keletkezését, ám Dr. Amanda Jeffery, a belügyminisztérium igazságügyi orvosszakértője már arról tájékoztatott, hogy vizsgálataik alapján a hallgató jelentős mennyiségű füstöt lélegezhetett be, és szerintük ez okozta a fiatal halálát.

Azt azonban nem tudta megmondani a szakértő, hogy Edward miért nem tudott elmenekülni a házból, ha érezte a füstöt, csak annyit közölt, hogy valószínűleg “nagyon mélyen aludt”. A szakértők később több alkalommal is vizsgálódtak a helyszínen, végül pedig megállapították, hogy mivel a házban rengeteg éghető anyag volt, például ágyneműk és textilhuzatos kanapé, melyek igen gyorsan lángra kapnak, valószínűleg tényleg a laptop akkumulátora gyulladt ki és emiatt keletkezhetett a halálos tűz is.

Jason Dean szakértő az eset kapcsán megosztotta, hogy pályafutása alatt még soha nem látott ilyen brutális lakástüzet, hozzátéve, hogy biztos abban, hogy a laptop volt a hibás, a legrémisztőbb pedig az volt számára az ügyben, hogy több alkalommal is átvizsgálta a helyszínt, azonban a négy akkumulátor egyikét sem találta meg a törmelék alatt, még darabjaikat sem – számolt be a Daily Mail.