Dollár
425,30 Ft
Euró
421,75 Ft
Font
482,11 Ft
Bitcoin
20,229 $

Egyetemi diplomaosztón lövöldöztek a Fülöp-szigeteken, három ember meghalt

Fotó: Twenty20
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 24. - 15:35

A hivatalos szervek támadás merényletnek tűnik, mert Lamitan város egykori polgármestere is a halottak között van.

Legalább három ember, köztük egy Fülöp-szigetek déli részén fekvő város korábbi polgármestere meghalt az ország fővárosi régiójának egyik egyetemén elkövetett támadásban, amelyet egy rendőrségi tisztviselő nyilvánvalóan merényletnek nevezett – írja az Al Jazeera

Soron kívül Orbán Prágából üzent: az elhibázott brüsszeli szankciós politikát újra kell gondolni

A támadó vasárnap nyitott tüzet a Quezon Cityben lévő Ateneo de Manila Egyetemen, amikor joghallgatók és családtagjaik a diplomaosztó ünnepségre gyűltek össze.

Az áldozatok között volt Rosita Furigay, a déli Baszilan-sziget Lamitan városának korábbi polgármestere, valamint segítője és egy egyetemi őr is – közölték a tisztviselők.

„Úgy néz ki, hogy egy elszánt merénylő volt” – mondta újságíróknak Remus Medina, Quezon város rendőrfőnöke a támadóról, akit Lamitan város lakosaként azonosítottak.

Medina elmondta, hogy a férfi, akinek a nevét nem hozták azonnal nyilvánosságra, megsebesült az egyetem egyik biztonsági tisztjével folytatott lövöldözésben, és a támadást követő autós üldözés után letartóztatták.

A lövöldözés a rendőrség és más kormányzati erők által elrendelt szigorú biztonsági intézkedések és fegyvertilalom ellenére történt Quezon városban, ahol az újonnan megválasztott ifjabb Ferdinand Marcos elnök hétfőn tartja első beszédét a nemzet helyzetéről a Kongresszus együttes ülése előtt a Képviselőházban.