Újabb egyetemen vezették be a kötelező maszkviselést

Illusztráció/Unsplash
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 19. - 16:03

Kötelezővé tették az arcvédők használatát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a hallgatóknak az előadásokon és a szemináriumokon egyaránt hordaniuk kell a maszkot.

„Kötelező az orrot és a szájat folyamatosan elfedő orvosi maszk, munkavédelmi maszk, textil vagy más anyagból készült maszk viselése” – olvasható a Pázmány Péter Katolikus Egyetem legújabb intézkedési rendeletében.

Az Eduline hírportál értesülései szerint a  hallgatók a kollégiumi szobákban és sportolás közben levehetik a maszkot, az előadásokon és a szemináriumokon azonban nem. Csak az órákat tartó oktatók és a hozzászóló egyetemisták kapnak felmentést arra az időre, amíg beszélnek.

Az egyetem rendezvényei kapcsán szintén szigorítottak, hétfő óta ugyanis a tanórákon és az egyházi szertartásokon kívül minden eseményen kérnek védettségi igazolványt a résztvevőktől, legyen szó éppen ünnepségekről, könyvbemutatókról, konferenciákról, workshopokról vagy kulturális programokról.

Korábban az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Pécsi Tudományegyetemen is bevezették a kötelező maszkviselést, utóbbi felsőoktatási intézményben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez hasonlóan szeptember 13-tól lépett életbe az új szabály.