Dollár
432,54 Ft
Euró
421,18 Ft
Font
475,34 Ft
Bitcoin
18,987 $

Az Egyesült Királyság “mélységesen aggódik” a brit katonákra kiszabott halálos ítéletek miatt

Liz Truss brit külügyminiszter beszédet mond a londoni City polgármesteri rezidenciáján, a Mansion House-ban rendezett politikai fórumon 2022. április 27-én. Truss szerint a nemzetközi közösségnek el kell érnie, hogy az orosz haderõ Ukrajna egész területérõl kiszoruljon. MTI/EPA/Andy Rain
not image

Borbély Fanni

2022. június 9. - 17:57

A brit kormány szinte azonnal reagált a hírre, miszerint két brit katonát is halálra ítéltek egy koncepciós perben, akik az ukrán erők oldalán harcoltak Mariupolban.

A Downing Street egy hivatalos közleményben reagált arra, hogy az oroszok halálra ítéltek két brit állampolgárságú katonát, akiket koholt vádakkal állítottak bíróság elé egy koncepciós per keretében. A 28 éves Aiden Aslin és a 48 éves Shaun Pinner ítélete kapcsán a brit miniszterelnök szóvivője úgy fogalmazott:

Soron kívül AI: közel egymillió dollárba kerül egy algoritmus létrehozása

“Nyilvánvalóan mélységesen aggódunk emiatt, és korábban is folyamatosan azt mondtuk, hogy a hadifoglyokat nem szabad politikai célokra használni. Tudniuk kell, hogy a Genfi Egyezmény értelmében a hadifoglyokat nem lehet a konfliktusban való részvétel miatt büntetőeljárás alá vonni.

Éppen ezért továbbra is együtt fogunk működni az ukrán hatóságokkal, hogy megpróbáljuk elérni minden olyan brit állampolgár szabadon bocsátását, akik az ukrán fegyveres erők oldalán szolgáltak, s akiket jelenleg hadifogolyként tartanak fogva.”

Lizz Truss brit külügyminiszter eközben egy tweetben jelentette ki, hogy a brit katonák hadifoglyok, akiket egy kirakatperbe fogtak, majd hoztak egy látszatítéletet, aminek “egyáltalán nincs legitimitása”.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.