Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
351,42 Ft
Euró
380,31 Ft
Font
443,06 Ft
Bitcoin
41,843 $

Az Egyesült Királyság ikonikus fáját szándékosan kivágták, hatalmas a felháborodás

A rendőrség egy 16 éves fiút tartóztatott le az ügyben, mely minden túlzás nélkül megdöbbentette a briteket, ezzel együtt pedig mélységesen fel is háborította.

Fotó: Wikimedia Commons/Gordon Leggett
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ikonikus fát, mely az Egyesült Királyság egyik legtöbbet fényképezett fája, s mely az 1991-es Kevin Costner-filmben, a Robin Hood: A tolvajok fejedelme című alkotásban is szerepelt, valaki kivágta az éj leple alatt. A fa az ország egyik legtöbbet fotózott fája volt, a rendőrség pedig letartóztatott egy 16 éves fiút az ügyben.

A Sycamore Gapben, a Hadrian’s Wall mellett, a northumberlandi Once Brewed falu közelében álló fa akkor vált híressé, amikor bekerült az 1991-es Robin Hood-filmbe, azóta pedig egy világhírű nevezetesség volt, s rengetegen látogatták meg, hogy fotót készítsenek róla. Soron kívül Nagyon közel a pedagógusbéremelés

Kevin Waring főfelügyelő, a northumbriai rendőrség munkatársa hangsúlyozta:

„Ez egy világhírű nevezetesség, és a mai események jelentős megdöbbenést, szomorúságot és dühöt váltottak ki a helyi közösségben és azon túl is. Mivel a nyomozásunk még nagyon korai szakaszban van, nyitott szemmel járunk. A nyilvánossághoz fordulok, hogy információkkal segítsenek minket – ha láttak vagy hallottak valami gyanúsat, ami érdekelhet minket, kérjük, értesítsenek minket.”

Eközben a Northumberlandi Nemzeti Park Hatóság (NNPA) közölte:

„Megerősíthetjük, hogy sajnos a Sycamore Gap híres fája az éjszaka folyamán kidőlt. Együttműködünk az illetékes ügynökségekkel és partnerekkel, akik érdekeltek ebben az ikonikus észak-keleti nevezetességben, és további részleteket fogunk közölni, amint azok ismertté válnak.”

A közleményben a nyilvánosságot arra kérték, hogy ne látogassák a Crag Lough közelében lévő helyszínt, míg partnereikkel együtt dolgoznak a történtek felderítésén és a helyszín biztonságossá tételén. A fa állítólag 300 éves, noha az NNPA szerint pontos kora nem ismert, s először 150 évvel ezelőtt született róla feljegyzés egy felmérés során.