Dollár
423,92 Ft
Euró
412,75 Ft
Font
461,42 Ft
Bitcoin
19,511 $

Brit védelmi miniszter: az Egyesült Királyság evakuálási erőfeszítései “órákra, nem pedig hetekre” korlátozódnak

Fotó: Twitter/@bbclysedoucet
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 23. - 15:58

A védelmi miniszter szerint az Egyesült Királyság evakuálási erőfeszítései Afganisztánban “már órákra, nem pedig hetekre” korlátozódnak.

Ben Wallace elismerte, hogy az Egyesült Királyság részvétele akkor ér véget, amikor az USA elhagyja az országot, ami várhatóan augusztus 31-én lesz.

Soron kívül ENSZ-képviselő: „a nyugati nemzetek országunk feldarabolására törekszenek”

“A miniszterelnök a G7-ek találkozóján nyilvánvalóan megpróbálja felvetni, hogy az Egyesült Államok meghosszabbítja-e a megállapodást” – mondta a Port George-ban tett látogatásán.

“Nagyon fontos, hogy az emberek megértsék, az Egyesült Államoknak több mint 6000 embere van a kabuli repülőtéren, és ha kivonulnak, az azt jelenti, hogy nekünk is mennünk kell.

Nem hiszem, hogy van rá esély, hogy az Egyesült Államok kivonulása után is maradunk. Ha az ő menetrendjük akár egy-két nappal is meghosszabbodik, az egy-két nappal több időt ad nekünk az emberek evakuálására.

Mert most már tényleg órákról van szó, nem hetekről, és meg kell győződnünk arról, hogy minden percet kihasználunk, hogy az embereket kijuttassuk”.

Holnap tartják a G7 vezetőinek csúcstalálkozóját, ahol Boris Johnson várhatóan Joe Biden amerikai elnököt fogja sürgetni az amerikai kivonulás augusztus végi meghosszabbítása érdekében – írja a Sky News.