Dollár
396,06 Ft
Euró
417,62 Ft
Font
484,52 Ft
Bitcoin
16,974 $

Újabb 400 millió dolláros fegyverszállítmányt küld Ukrajnának az USA

Herszoni terület, 2022. november 7. 2022. november 7-én közreadott képen ukrán katonák amerikai nagy mozgékonyságú rakétatüzérségi rendszerrel (HIMARS) tüzelnek a Herszoni területen november 5-én. MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Európa
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Egyesült Államok újabb, 400 millió dolláros (kb. 158 milliárd forintos) fegyverszállítmányt fog küldeni Ukrajnának, légvédelmi lőszerek mellett generátorokat is küldve.

Előzmény:

 

Az Egyesült Államok bejelentette egy új, 400 millió dolláros segélycsomag szállítását Ukrajnának, amely fegyvereket, lőszert és légvédelmi felszerelést tartalmaz. A The Guardian által idézett közleményben Antony Blinken külügyminiszter elmondta: „A tűzérségi lőszer. légvédelmi rakéták és taktikai járművek szolgálják legjobban Ukrajnát a csatatéren.”

Soron kívül SZÉP-kártya, telefon, laptop – béremelés helyett így is motiválható a dolgozó

A Pentagon szerint a csomagban NASAMS légvédelmi rendszerekhez való lőszer, HIMARS rakétatüzérségi rendszer, valamint az orosz drónok ellen hőlátó szemüveggel párosított nehézgépfegyverek és több mint 20 millió lőszer van kézifegyverekhez.

A csomag tartalmaz 200 generátort is, amivel Ukrajna az energiainfrastruktúrát ért orosz csapások miatti áramszüneteket is enyhítheti. Pat Ryder dandártábornok, a Pentagon szóvivője elmondta, hogy a generátorok „civil és katonai energiaszükségletek kielégítésére megfelelőek.”

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetben köszönte meg az újabb csomagot Joe Bidennek és megfogadta, országa „nem fog megrettenni az orosz háborús bűnösök gyáva terrortámadásai miatt.”