Egyelőre zsákutcába került Cristiano Ronaldo útkeresése

Cristiano Ronaldo (Twitter / JuventusFC )
not image

Takács Petra

2021.május.2 - 19:21

Miután a Real Madrid egyértelműsítette, hogy nem kívánják visszavásárolni Cristiano Ronaldót a Juventustól, látszólag elfogytak a portugál klasszis lehetőségei a távozásra.

Cristiano Ronaldo és a Juventus között nem éppen felhőtlen a viszony az elmúlt idők során, részben az eredménytelenség, az öltözőn belüli hangulat és rossz gazdasági helyzet miatt. Nem alaptalan feltételezés ezek alapján, ami többször előkerült a sajtóban, hogy a portugál esetleg távozhat Torinóból.

Az ötszörös aranylabdás támadó akár már a szezon végén is hajlandó lenne távozni és vele kapcsolatban két korábbi klubja, a Real Madrid és a Manchester United is felmerült. A Marca szerint ráadásul a blancókhoz való visszatérését nagyon is komolyan gondolta Ronaldo.

A spanyol lap szerint ugyanis a portugál annyira vissza szeretett volna térni a Real Madridhoz, hogy hosszas beszélgetéseket folytatott korábbi csapattársaival. Nagyon szerette a spanyol fővárost és az azzal járó sikereket, ezért mindenképpen vissza szeretett volna térni.

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke azonban korábban már egyértelművé tette, hogy nem fognak ajánlatot tenni a portugálért, így nem fog visszatérni korábbi sikereinek helyszínére. Ez az ajtó így bezárult Ronaldonak, ami rosszul érinthette a helyzetre tekintettel.

A Manchester United is alternatívaként jelent meg, és ügynöke, Jorge Mendes nagyon jó kapcsolatot ápol a klub vezetésével. A Marca azonban megjegyzi, hogy bár hivatalosan ez az ajtó nem zárult be, nem tűnik úgy a körülmények alapján, hogy ez a transzfer meg fog valósulni.

Még egy alternatívaként merült fel a Paris Saint-Germain, amely már régóta szeretné a portugál klasszist magához csábítani. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy ez lehet Cristiano Ronaldo egyetlen opciója, ha a Bajnokok Ligája elitjében akar szerepelni.

Ronaldo esetében egyelőre úgy tudni, nem merült fel opcióként egy kisebb intenzitású ligába, nagyobb fizetésért való levezetés, ugyanis 36 éves kora ellenére továbbra is a legmagasabb szinten szeretne futballozni.