Dollár
393,56 Ft
Euró
408,13 Ft
Font
472,40 Ft
Bitcoin
16,846 $

Egyben épül meg a Diákváros és a Fudan Egyetem

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
not image

Borbély Fanni

2021. május 12. - 12:58

A felsőoktatásért is felelős innovációs tárca bejelentése alapján a Fudan Egyetem és a Diákváros egy komplexumként fog megépülni.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a Fudan Egyetem és a 8500 egyetemi hallgató kollégiumi elhelyezésére épülő Budapest Diákváros közös komplexumként fog megépülni.

Soron kívül Az Európai Unió Bírósága megvédte a paksi bővítést

A bejelentés szerint a kormány azt tűzte ki céljául, hogy a fejlesztések összehangoltan működjenek, ezzel is szolgálva a hazai felsőoktatás versenyképességének erősítését, továbbá világszínvonalú oktatást és lakhatást biztosítsanak a külföldi és magyar hallgatóknak egyaránt.

A most benyújtott törvényjavaslat alapján a létrejövő Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány vagyonjuttatásként kizárólagos állami tulajdonban lévő területeket kaphat majd a kormánytól.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos elmondása szerint teljes egészében állami tulajdonú, jórészt beépítetlen területeket javasol a majdani alapítvány tulajdonába adni.

A közlemény alapján a Budapest Diákváros kiemelten közérdekű beruházásként, a kormányzati munkamegosztásban bekövetkezett változásokhoz igazodó törvényi rendelkezések alapján valósulhat majd meg – írja az Infostart.