Egy veszprémi étterem barna és fehér színű tálcákkal különíti el oltott és oltatlan vendégeit

Fotó: Unsplash/Jason Leung
not image

Borbély Fanni

2021.május.4 - 14:36

A veszprémi Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont kedden nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, a nyitásról szóló Facebook-bejegyzés azonban egy pillanat alatt felrobbantotta az internetet, mutatjuk, miért.

A posztban jelezték ugyanis, hogy az étterem arra kéri oltott, és védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeit, hogy az étteremben található barna tálcát használják ottlétük alatt. A barna tálcás vendégek a belső térben, vagy akár a teraszon is elfogyaszthatják majd ételeiket, de elvitelre is kérhetik azokat.

Ezzel szemben a védettségi igazolvánnyal nem rendelkező vendégeknek fehér tálcát kell használniuk, és csak a teraszon fogyaszthatnak, esetleg kérhetik ételeiket elvitelre.

Az internet népe azonnal reagált is a posztra, a legtöbben elég súlyos hangvételű kommentet hagytak a poszt alatt, sőt, sokan jelezték, hogy egy ilyen kijelentés után inkább nem is látogatják soha többé a helyet.

Az étterem pedig meghallotta a felháborodó vendégsereget, és egy újabb posztban reagáltak a vendégek reakcióira:

Kedves Vendégeink! Engedjék meg, hogy a nyitásunkkal kapcsolatos reakciókra válaszolva néhány fontos gondolatot megosszunk Önökkel.

Közzétette: Historia Hangvilla Étterem, Kávézó és Rendezvényközpont – 2021. május 4., kedd