18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Egy spanyol pincér 1000 darabra vágta fel saját anyját, majd apránként elfogyasztotta

Fotó: Unsplash/Aditya Joshi
not image

Borbély Fanni

2021.május.6 - 21:42

Egy munkanélküli pincért elítéltek saját anyja meggyilkolásáért és elfogyasztásáért, miután 1000 apró darabra vágta a nő maradványait.

Letartóztatása után a 28 éves Alberto Sanchez Gomezt Ventas, Madrid azon városrészének kannibálgyilkosának bélyegezték, ahol édesanyjával, Maria Soledad Gomezzel élt.

Szerdán késő este az esküdtszék bűnösnek találta a férfit a 68 éves nő megfojtásában, ezután a gyanúsított feldarabolta a nő testét, majd a következő két hétben megette a maradványok egy részét.

Az esküdtek – hat nő és három férfi – egyöntetűen elutasították Sanchez Gomez állításait is, miszerint “pszichotikus epizódot” élt át, amikor meggyilkolta és feldarabolta saját anyját.

Az állami ügyészek 15 év és öt hónap börtönbüntetést követeltek a kábítószer-fogyasztóra (ha elítélik emberölés és emberi holttest meggyalázása miatt), az április 19-én megkezdődött kéthetes gyilkossági per során a madridi Audiencia tartományi bíróságon – írja a Daily Mail.

A bíró a következő napokban dönt arról, hogy mennyi időre kell börtönbe zárni a férfit. Sanchez Gomez azt mondta a rendőröknek (akik 2019. február 21-én madridi lakásukban letartóztatták), hogy “apránként” megette az anyját, és a kutyájának is adott belőle.

A nyomozók a tragikus sorsú nő maradványainak részeit Tupperware edényekben találták meg a hűtőjükben, a csontokat pedig fiókokban a családi házban, a spanyol főváros híres Las Ventas bikaviadal-arénájának közelében lévő lakásban.

A fejét, a kezét és a szívét az ágyán találták meg, a helyi jelentések szerint a nő testét több mint 1000 apró darabra vágták fel. A rendőrök, akik rávették, hogy nyissa ki a közös lakásuk ajtaját, állítólag azt a választ kapták:

“Igen, az anyám itt van bent, halott”.

A riasztást a nő egyik aggódó barátja adta ki, aki elmondta a hatóságoknak, hogy már egy hónapja nem látta a nőt. A bíróságnak a tárgyalás előtt benyújtott ügyészségi vádirat szerint a kannibál gyilkos egy asztalosfűrészt és két konyhakést használt, hogy feldarabolja anyja holttestét.

Sanchez Gomez, akinek asztalos apja 15 éves korában halt meg, azt állította a bíróságon a gyilkossági per kezdetén, hogy “rejtett üzeneteket” hallott, amikor tévét nézett, és hangokat, amelyek azt mondták neki: “Öld meg az anyádat!”.

A madridi Audiencia tartományi bíróságnak azt mondta, hogy a hangok szomszédok, ismerősök és hírességek hangjai voltak, azonban ragaszkodott ahhoz, hogy nem emlékezett arra, hogy feldarabolta volna az anyját vagy megette volna a maradványait, ahogy azt a rendőröknek mondta, amikor a gyilkosság helyszínére mentek.

A bíróság előtt múlt pénteken tartott utolsó beszéde során ragaszkodott hozzá:

“Nagyon megbántam a tettemet. Attól a pillanattól kezdve, hogy felébredek, szorongok. Az anyámra gondolok, és teljesen összetört a szívem.”

Az esküdtek meghallgatták, hogy az elítélt gyilkost, aki rendszeresen fogyasztott kábítószert és alkoholt, 12 alkalommal tartóztatták le az anyjával való rossz bánásmód miatt, mielőtt az utolsó veszekedésük borzalmas végkimenetele bekövetkezett volna.

Egy rendőr, aki a tárgyaláson tanúvallomást tett, így nyilatkozott:

“A rendőrőrsre szállítás közben kezdte el mesélni, hogy hátulról fojtotta meg az anyját. Azt is elmondta, hogy megette a testének egyes részeit, néhányat főzve, néhányat nyersen, és néhány darabot a kutyának is adott.”