Dollár
395,18 Ft
Euró
408,17 Ft
Font
473,67 Ft
Bitcoin
16,421 $

Gúnyolódó videó miatt hagyja ki a visszatérést a Tottenham sztárja

not image

Nagy Noel

2020. június 11. - 16:29

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott az FA-tól Dele Alli, ebből kifolyólag kénytelen lesz kihagyni a Tottenham újrakezdés utáni legelső meccsét a Manchester United ellen.

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott az FA-től Dele Alli, ebből kifolyólag kénytelen lesz kihagyni a Tottenham újrakezdés utáni legelső meccsét a Manchester United ellen.

Soron kívül Rövidesen bemutatják a B-21 Raidert, a világ legfejlettebb harci repülőjét

A Tottenham angol középpályása, Dele Alli még februárban posztolt egy videót a Snapchat fiókjára, ahol a sztereotipikus ázsiai megjelenésen, valamint a koronavírus-járványon gúnyolódott, ami abban a hónapban még jelentős pusztítást végzett Ázsiában.

Ebből kifolyólag az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) diszkriminációval, és a játék rossz hírnevének keltésével vádolta meg az angol labdarúgót, és végül egy meccses eltiltásban, valamint 50 000 fontnyi pénzbüntetésben részesítették. A Spurs középpályása először fellebbezett a döntés ellen egy három főből álló független bizottság előtt, azonban ezt elutasították.

Az eltiltás pedig egy rendkívül fontos meccset érint, ugyanis a Manchester United elleni június 19-i mérkőzés a Spurs nemzetközi kupaindulása szempontjából kulcsfontosságú összecsapásnak ígérkezik. Mindösszesen négy pont választja el az ötödik United és a hatodik Tottenham csapatát, és a negyedik, Bajnokok Ligája indulást érő Chelsea is csak hét pont távolságra van.

Alli az FA végső döntésére reagálva annyit fűzött hozzá, hogy bocsánatot kér mindazoktól, akiket megbántott a viselkedésével. Saját véleménye szerint is egy rendkívül szerencsétlenül megítélt viccről volt szó a koronavírus kapcsán. Ugyanakkor leszögezte, hálás amiért az FA is úgy ítélte meg, hogy a viccelődés mögött semmilyen rasszista szándék nem volt, mivel maga is nagyon ellenzője a rasszizmusnak.

Kapcsolódó hír:

https://liner.hu/a-koronavirus-ota-elso-meccset-jatssza-ma-a-liverpool/