Egy részeg anyukát leszállítottak a repülőről, mert nem volt hajlandó maszkot viselni

Fotó: Unsplash/Andrey Zvyagintsev
Egészség/Életmód
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy Ibizára utazó részeg nő nem volt hajlandó maszkot viselni a gépen, és összeszólalkozott a légiutas-kísérőkkel, de még a kiérkező rendőrökhöz is volt pár keresetlen szava.

A 34 éves Hayley Boxot nagyon megviselte, mikor barátja tavaly augusztusban kábítószer-túladagolás miatt életét vesztette Ibizán. Barátja emlékére a nő szeptember 3-án felszállt egy Ibizára tartó járatra, hogy meglátogassa szeretteit, akik ismerték elhunyt barátját.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A gép indulását megelőző estén a nő két gyermekét egy bébiszitter felügyeletére bízta, majd bejelentkezett a manchesteri repülőtér melletti Clayton szállodába, ahol megivott egy üveg bort. Ezt követően azonban csak egy órát aludt, sőt a reptéren még egy pohárral fogyasztott, hogy „megnyugodjon”.

Miután a nő elfoglalta helyét a repülőn, nem volt hajlandó felvenni maszkját, és útlevelét sem volt hajlandó bemutatni a légiutas-kísérőknek, annak ellenére, hogy ezt több alkalommal is kérték tőle. A személyzet jelezte a nőnek, hogy a rendőrséghez fognak fordulni, ám a nő dacolva a tényekkel, bekapcsolta biztonsági övét mondván, nem mozdul sehova.

Mikor valóban felhívták a rendőrséget, a nő „elég agresszív lett”, és sírni kezdett, majd elmondta, hogy ő csak barátja emlékére szeretne Ibizára utazni, ám mikor a rendőrség megérkezett a helyszínre, magától felállt helyéről. Box azonban nem hagyta annyiban, és később mégis megpróbált visszajutni a gépre, természetesen sikertelenül, hiszen a rendőrség megállította.

Ezt követően összeszólalkozott a rendőrökkel, ezért a tisztek a rendőrségi furgonhoz vezették, ám a nő ellenállt az intézkedésnek. Később elmagyarázta a rendőröknek, hogy a becsekkolás előtt alkoholt fogyasztott, ám állítása szerint arra sem emlékszik, hogy felszállt volna a gépre, sőt arra sem, hogy összetűzésbe keveredett a gép személyzetével.

A bíróságon ügyvédje azzal védte a nőt, hogy cselekedetei csupán az alváshiányból, az alkohol túl gyors fogyasztásából és a minimális evésből következtek. Mint kiderült, a gép összességében 10 percet késett az eset miatt, Boxot pedig 120 font (51 ezer forint) pénzbírság megfizetésére kötelezték.