Egy rendőr vallomása: míg felesége haldokló embereket próbál megmenteni, ő kénytelen bírságokat osztogatni

MTI/Máthé Zoltán
not image

Borbély Fanni

2021. február 7. - 14:09

Egy elkeseredett rendőr osztotta meg keserű tapasztalatait a koronavírus-járvány alatt végzett munkájával kapcsolatban, ugyanis a férfi két szabályszegőnek elmondta, egészségügyben dolgozó felesége már nem tudja tovább nézni, ahogy emberek százai halnak bele a vírusba nap mint nap.

A rendőrségi testkamera felvételei azt bizonyítják, ahogy a rendőr január 21-én az East Midlands repülőtér közelében egy rutinszerű járőrözés során megszólít két szabályszegőt – írja a Metro.

Miközben bírságot szab ki a szabályszegőkre, arról beszél, hogy felesége az egészségügyben dolgozik, aki már két hete vigasztalhatatlanul sír nap mint nap, amiért rengetegen halnak meg a koronavírus-fertőzésben a kórházban.

A tiszt ezután megkérdezi, hogy milyen célból érkeztek a városba, a két polgár elmondja, hogy repülőgépeket szeretnének megnézni a környéken, mire a rendőr megkérdezi tőlük, tudták-e, hogy csak az előző napon 1800 ember vesztette életét a fertőzésben.

A tiszt ezek után elmondja a szabályszegőknek, hogy a büntetés elsőre túlzásnak tűnhet, azonban nem szabad elfelejteni, hogy egy világjárvány közepén vagyunk, s mivel felesége az egészségügyben dolgozik, testközelből látja, hogy milyen súlyos a koronavírus terjedése.

A leicestershire-i rendőrség egyébként egy meglepő adatot közölt a bírságok kiszabásával kapcsolatban: mint kiderült, csupán idén januárban több büntetést róttak ki a szabályszegő polgárokra, mint a tavalyi év egészében, mely azt jelenti, hogy a hatóságok idén január 1. és február 2. között összességében 889 büntetési eljárást kezdeményeztek, mely 170 ezer fontnyi bírságnak felel meg, szemben a tavalyi 850 kiszabott büntetéssel.