Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,53 Ft
Euró
393,77 Ft
Font
457,11 Ft
Bitcoin
63,818 $

Van egy ország, ahol a koronavírus-tesztek több mint 50%-a pozitív

Van egy ország, ahol az elvégzett tesztek alapján azt lehet mondani, hogy azoknak több mint 50%-a pozitív eredménnyel zárult.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Van egy ország, ahol az elvégzett tesztek alapján azt lehet mondani, hogy azoknak több mint 50%-a pozitív eredménnyel zárult.

A liner.hu is rendszeresen beszámolt a koronavírus hatásairól, többek között globális szinten is. A távoli országok esetében is nagyon érdekes látni a számokat, amik néhol több mint aggasztóak. Indiában például minden eddiginél gyorsabban terjed a vírus. Egy olyan másik ország sincs, ahol ilyen sebességgel növekednének a számok. Soron kívül Betörésnek indult, emberölés lett a vége – börtön vár az elkövetőkre

Dél-Amerikában jobb a helyzet, de nem minden országban mutatnak pozitívabb képet az eredmények. Brazília továbbra is a harmadik legfertőzöttebb országa a régiónak. Mellettük a TOP-10-ben még USA, India, Oroszország, Peru, Kolumbia, Mexikó, Dél-Afrika, Spanyolország és Argentína van ott.

A számok sok esetben függnek a tesztelési intenzitástól, emiatt sem kapunk feltétlen reális képet a megerősített koronavírus-esetekről. Nem minden országban alkalmaznak tömeges teszteléseket, addig Indiában például napi több mint 1 millió embert tesztelnek.

A CNA által közzétett argentin adatok egy olyan számról tanúskodnak, ami megmutatja, hogy a dél-amerikai országnak még bőven van dolga a vírus kordában tartásával. A tesztek több mint 50%-a pozitív.

Az egészségügy minisztérium hétfői adati szerint az ország az előző napon 17 955 tesztet végzett, miközben 9056 megerősített esetről számolt be. Ez egy 50.4%-os pozitív arányt jelez, ami az egyik legmagasabb a világon.

Eleinte Argentína sikeres harcot vívott a korai lezárásokkal, de március óta sokat változott a kép, és rengeteg új fertőzést rögzítettek. Először a fővárosban, Buenos Airesben tapasztalhattak nagy emelkedést, majd jöttek a környező területek.

Az ország közben újraindítaná a gazdaságát, ahol összesen 555 537 megerősített esetről számoltak be, ami a 10. legnagyobb szám a világon. 11 412 halálos áldozatot követelt eddig a COVID-19 Argentínában, az egyik legnépesebb dél-amerikai országban.

Bolíviában és Mexikóban szintén magasak az arányok. Argentínában már augusztus elején látni lehetett, hogy sok lehet az új fertőzött, mivel már akkor a napi fertőzések pozitív aránya meghaladta a 40%-ot a tesztekkel összehasonlítva.

Latin-Amerika az a régió, ahol a koronavírusos esetek és halálozások száma a legmagasabb. A gazdasági hatás sem maradt el, milliók vesztették el a munkájukat, és kerültek nagyon nehéz helyzetbe.

Büntetésből sírt ásatnak a maszkot nem viselőkkel – így megtanulják a szabályokat

Szentkirályi "kitakarítaná" a Gyurcsány embereivel teli városházát”

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje azt mondta, szeretné "kitakarítani" a Gyurcsány embereivel teli városházát.

Újságíró: Irán "lekicsinyli" az izraeli támadást, mert nem engedhet meg magának egy háborút

Egy újságíró rámutatott, Irán azért beszélhet ilyen könnyedén az Izrael által elkövetett támadásról, mert az ország vezetése is tudja, nem engedhetnek meg maguknak egy totális háborút.