Egy órát kell utazniuk a kritikus állapotú betegekkel a mentősöknek, mert felmondtak a kórház orvosai

MTI/Mihádák Zoltán
not image

Kulcsár Péter

2021.július.21 - 17:45

Zalaegerszegről és környékéről a súlyos sérülteket Nagykanizsára, Szombathelyre és Kaposvárra szállítják, mert önként távoztak állásukból a traumatológus szakorvosok.

Az Országos Mentőszolgálat az ATV megkeresésére arról írt, „fontos körülmény, hogy a mentők a szállítás megkezdése előtt stabilizálják a beteg állapotát és a szállítás közben is ellátást biztosítanak”.

A Szent Rafael Kórházban június végén összesen hét traumatológus mondott fel, az ügy kapcsán csupán a következő tájékoztatást adták ki:

Útvonaltól függően Zalaegerszeg – Szombathely távolság kb. 30 perc, Zalaegerszeg – Nagykanizsa távolság kb. 35 perc, valamint Zalaegerszeg – Kaposvár távolság kb. 60 perc.”

Az OMSZ hozzátette, jelenleg a Zalaegerszeg környéki betegek mentőellátása folyamatos és zavartalan, de ha arra van szükség, szolgálatba tudnak állítani több mentőegységet.

Kásler Miklós miniszter egyébként soron kívüli átfogó vizsgálatot rendelt el a Zala megyei traumatológiai ellátás helyzetéről, eredmények csak az elkövetkező hetekben várhatóak.