Dollár
402,53 Ft
Euró
404,21 Ft
Font
476,13 Ft
Bitcoin
21,034 $

Egy nem szívbajos ukrán az erdőben RPG-vel a kezében (videó)

Fotó: A Kelet-Ukrajnában harcoló ukrán fegyveres erők Donbass önkéntes alakulatának egyik tagja RPG rakétagránát-vetővel céloz a Mariupolban tartott gyakorlatozáson 2015. április elsején. (MTI/EPA/Roman Pilipej)
not image

Hujber Dávid

2022. július 2. - 15:28

Egy RPG-7 névre keresztelt fegyvert sütött el az ukrán katona az erődben, ahol szintén nagy harcok zajlanak.

Semmi jel nincs arra vonatkozólag, hogy hamarosan véget érhet az ukrajnai háború. Gyakorlatilag megállás nélkül zajlanak a csaták, miközben minden öt percben elesik legalább egy katona az egyik oldalról.

Soron kívül Oroszország többször jelezte az USA-nak, hogy lassan részesei az ukrajnai háborúnak

A civil áldozatok száma is folyamatosan növekszik, legutóbb egy nagy ukrán plázát érhetett támadás, amiről azóta nyugati elemzések is készültek. Az oroszok tagadják, hogy célpontként tekintettek volna az objektumra, és elmondták a saját verziójukat.

Vlagyimir Putyin időközben megerősítette, nem változtak a terveik, ugyanúgy folytatják tovább a háborút, amit az orosz elnök különleges hadműveletnek hív. A Nyugat és Ukrajna háborúként tekint ezekre a harcokra, és a NATO igen komoly lépéseket tett a védelem megerősítése érdekében.

A harcok nemcsak az utcákon és a nyílt terepeken folytatódnak, hanem például az erdős részeken is. A külföldi önkéntesek közül is vannak ezeken a területeken, akik az ukránok oldalán igyekeznek minél több oroszt ártalmatlanná tenni.

Ezen a felvételen egy ukrajnai harcost nézhetünk meg, ahogyan elsüti az RPG-t valahol az erődben. A lövedék egészen közel csapódott be, de hogy mi történt ezt követően, nem tudni, mindenesetre ez egy újabb beszédes felvétel Ukrajnából.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.