Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Nem egyszerű az egészségügyi dolgozók élete: egy nap alatt két támadás

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
not image

Takács Petra

2022. július 29. - 11:45

Az egyik esetben egy fiatal bántalmazott egy ápolót, a másik esetben pedig egy beteg fenyegetett meg egy mentőst.

Nem egyszerű az egészségügyi dolgozók élete, így a kórházban dolgozók és a mentősök is napról napra kénytelen átélni rendkívül kellemetlen pillanatokat munkájuk közben. A police.hu oldalon pedig két, egészségügyi dolgozók elleni támadásról számoltak be, az egyik esetben egy ápolót támadtak meg, a másikban pedig egy mentőst fenyegetett meg egy beteg.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

Két cseh állampolgárt vittek be a mentők július 27-én 20 óra körül a tatabányai kórházba. A 18 éves férfi a váróteremben várakozott, amíg a barátnőjét ellátták. Egy egészségügyi dolgozó, aki éppen az egyik osztályról jött kifelé, irányába a cseh férfi határozott léptekkel elindult.

Még az ajtóban álló ápolót, – minden előzmény nélkül – két kézzel mellkason ütött, majd dulakodni kezdett vele. A kórház dolgozói azonnal a társuk segítségére siettek és lefogták a 18 éves támadót. Az időközben értesített rendőrök a cseh állampolgárt elfogták és a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók az elkövetőt őrizetbe vették, gyanúsítottként kihallgatták, és ellene közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult büntetőeljárás.

Ugyanezen a napon este a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint egy 54 éves helyi lakos – aki nagy mennyiségű fájdalomcsillapítót és egyéb gyógyszert vett be és arra alkoholt fogyasztott – rátámadt az őt ellátni szándékozó mentősökre. Az elkövető először egy botra tekert szögesdróttal, majd késsel fenyegette meg az egészségügyi dolgozókat, továbbá közölte, hogy felgyújtja és rájuk borítja a mentőautót.

A rendőrök, a gyógyszermérgezést kapott személyt az orvosi ellátását követően őrizetbe vették. Ellene erőszakkal vagy fenyegetéssel akadályozva elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás indult.