Egy kórháznak ajánlották visszatérített jegyáraikat az Atalanta szurkolói

Szabó Kata

2020. március 11. - 08:11

A koronavírus terjedése az olasz után már az európai futballban is egyre jobban érezteti hatását, ám ezekben a nehéz időkben is történhetnek azért jó dolgok.

Az Atalanta mindenki nagy meglepetésére könnyedén verte a Valencia csapatát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő első mérkőzésén, előnyét pedig a visszavágón is megtartotta, így az olasz csapat ott lesz a sorozat negyeddöntőjében. Az ünnepélyes pillanatokat ugyanakkor a koronavírus miatt csak zárt kapuk miatt élhették át.

Az Atalanta szurkolói készültek az estére, szép számmal vásároltak jegyet a spanyol csapat elleni mérkőzésre, ám a vírus terjedése közbeszólt, így nem lehettek jelen. Az UEFA természetesen minden szurkolónak visszatérítette a jegyárat, ők azonban ahelyett, hogy zsebre tették volna, jótékony célra ajánlották fel.

Úgy terveztük, hogy ezen az estén történelmünk egyik legszebb estéjét éljük át, ám az egészségügyi vészhelyzet mindent a háttérbe szorított. Az elmúlt hetekben országunkban és tartományunkban hősök küzdenek, hogy felülkerekedjenek a koronavírus jelentette kihívással szemben, és erőn felül teljesítenek azért, hogy mások egészségét előtérbe helyezzék. Épp ezért úgy döntöttünk, hogy az idegenbeli jegyek visszatérített összegét, vagyis 40 ezer eurót a bergamói kórháznak adományozunk

áll az Curva Nord, az Atalanta szurkolói csoportjának közleményében.

A szurkolói csoport egyébként mindenkit arra kér, hogy csatlakozzanak hozzájuk, támogassák a kórházakat, ugyanis, mint írják, “az egységen semmi sem kerekedhet felül”