Dollár
436,99 Ft
Euró
423,41 Ft
Font
475,15 Ft
Bitcoin
19,222 $

Egy koraszülött csecsemő legyőzte a koronavírust, sőt még egy vérmérgezést is

not image

Borbély Fanni

2021. január 30. - 20:54

Egy brit gyermek koraszülöttként jött a világra, ugyanis 15 héttel korábban született, így nagy esély volt arra, hogy nem lesz elég erős ahhoz, hogy megélje legalább tervezett születésének napját.

A nyolchetes Archie valódi csodaként robbant be a köztudatba, a csöppség ugyanis 2020. december 1-jén jött a világra, annak ellenére, hogy csak 15 héttel későbbre várták. Születése pillanatában a kisfiúnak nem volt szívverése, így az orvosok 40 percen keresztül küzdöttek a csecsemő életéért, sikeresen visszahozták az életbe, aki ezek után lélegeztetőgépre került.

Soron kívül Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Öthetes korában azonban kólibaktérium fertőzte meg a kisfiút, melynek következtében vérmérgezést kapott, ám a filmbeillő megpróbáltatások után a teljes körű orvosi vizsgálatok során fény derült arra is, hogy a kis Archie koronavírus-fertőzött.

Szülei a poklok poklát járták meg az események közepette, ugyanis a terhesség során semmiféle komplikáció nem merült fel, minden vizsgálat olyan eredményt hozott, melyek alapján arra számítottak, hogy minden normális körülmények között fog zajlani.

Sheheer, a kis Archie édesanyja november 30-án kezdte el tapasztalni az első fájásokat, a szülés után bekövetkező komplikációk miatt pedig nagyon kevés esélyt láttak arra, hogy a csecsemő egyáltalán hivatalos születési napját megéri majd.

Archie azonban nem adta fel, a csecsemő ugyanis minden megpróbáltatást sikerrel vett, megküzdött egy vérmérgezéssel és még a koronavírussal is. Mivel a baba koraszülött, továbbra is kórházban van, a közelmúlt eseményei miatt pedig szigorú megfigyelés alatt tartják a csecsemőt, ám azóta szerencsére nem merült fel további komplikáció.

A 24.hu azt írja, a koronavírus-járvány miatti korlátozások okán a szülők csak felváltva látogathatják a kis Archie-t, ugyanis a kórház szabályzata szerint egyidejűleg csupán egy személy látogathatja a beteget, ám mivel Archie szépen fejlődik, meglehet már márciusban már hazavihetik őt a kórházból.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.