Egy iráni pap szerint a vakcináktól homoszexuálissá válnak az emberek

Makrán, 2021. január 19. Az iráni hadsereg által közreadott képen az Ománi-öböl partvidékén, Makrán térségében tartott szárazföldi hadgyakorlat 2021. január 19-én, a manõverek elsõ napján. MTI/EPA/Iráni hadsereg
not image

Nagy Noel

2021. február 11. - 08:17

Erősen homofób kirohanásnak lehettek szem és fültanúi az iráni közösségi média felhasználók, amikor az egyik, államhoz közeli pap azt fejtegette, hogy ne oltassa be magát senki a koronavírus elleni vakcinával, mert homoszexuálissá változnak.

Irán az egyik legkevésbé lakható hely a Földön az LMBTQ+ közösség tagjai számára, ugyanis az 1979-es iszlám forradalom óta már körülbelül 4000-6000 meleg és leszbikus embert végeztek ki, csak azért, mert kiderült vagy felvállalták identitásukat. Az országban alapvetően homofób közegben kell élniük, és nem történt nagy előrelépés a jogaik védelme területén.

Abbasz Tabrizian ajatollah, az iráni Qom városának egyik papja a saját Telegram profilján most újabb ékes példáját mutatta az állami szintű homofóbiának, némi tudománytagadással megspékelve, amikor is a koronavírus-vakcinákat kritizáló gondolatait osztotta meg a közérdeművel:

„Ne menjetek olyan közelébe, akiket beoltottak már a COVID-vakcinával. Mindannyian homoszexuálissá változtak”

írta.

Tabrizian már régi motorosnak számít, ha a nyugati gyógyszerészet kritikájáról van szó, a tavalyi év során például azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy gyógyszerészeti könyvet égetett nyilvánosan, és azt hangoztatta, hogy a hagyományos iszlám gyógyszerek irrelevánssá tették a modern könyveket.

Az Iránból elmenekült Sheina Vojoudi a The Jerusalem Postnak nyilatkozva fogalmazott úgy, hogy mint számos iráni papra, úgy Tabrizianra is jellemző, hogy ha bármi rossz dolog történik az országban vagy azt országgal, azokért hajlamos a szexuális kisebbségre kenni:

„Az iráni papok súlyos tudáshiányban szenvednek. Azért próbál ennyi zagyvaságot terjeszteni, hogy elijessze az embereket a koronavírus-oltásoktól, miközben a rezsim vezetői beoltják magukat a Pfizerrel, de nem adják oda az embereknek arra hivatkozva, hogy nem bíznak a nyugatban”