Dollár
381,97 Ft
Euró
392,03 Ft
Font
463,77 Ft
Bitcoin
24,508 $

Egy hónap haladékot kaptak a tajszám-érvényesítéshre a tartozók

Fotó: zsebremegy.hu
not image

Kulcsár Péter

2021. március 23. - 18:08

Még egy hónapjuk lesz rendezniük pénzügyeiket azoknak, akik legalább hathavi egészségügyi szolgáltatási tartozást halmoztak fel.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára Hohn Krisztina LMP-s képviselő kérdésére azt válaszolta, hogy a NAV kimutatása szerint március 10-én kevesebb mint 55 ezer adózó tartozott több mint hathavi összeggel, vagyis 48 ezer forinttal, míg a február 26-i adatok 76 ezer tartozót mutattak.

Soron kívül Újabb szomorú negatív mérföldkő előtt a koronavírus, rengetegen hunytak el

Az Index hírportál cikkéből kiderült, hogy a NAV már átadta a március 10-i tartozók listáját a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek, ahol saját nyilvántartásaival vethetik össze az adatbázist.

A NAV további, közel egy hónapos haladékot adott a tartozóknak, hogy csökkentsék a hátralékuk összegét, illetve méltányossági alapon kérjék annak enyhítését vagy elengedését.

Az államtitkár elmondta, arra is nyílik lehetőség, hogy aki egy összegben nem tudja kifizetni tartozását, az kérhessen részletfizetést, illetve a tartozás teljes elengedését a NAV-tól.

Akik jövedelmi helyzetük miatt képtelenek megfizetni a havi 8 ezer forintos egészségügyi járulékot, kérhetik a szociális rászorultság megállapítását is az illetékes járási hivataloknál.

Már február eleje óta tudni lehet, hogy a koronavírus elleni védőoltásokat azok is ingyen kaphatják meg, akiknek a tajszámát érvénytelenítették, így a vakcinációs kampányból elméletileg senki sem maradhat ki.