Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Egy hónap haladékot kaptak a tajszám-érvényesítéshre a tartozók

Még egy hónapjuk lesz rendezniük pénzügyeiket azoknak, akik legalább hathavi egészségügyi szolgáltatási tartozást halmoztak fel.

Fotó: zsebremegy.hu
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára Hohn Krisztina LMP-s képviselő kérdésére azt válaszolta, hogy a NAV kimutatása szerint március 10-én kevesebb mint 55 ezer adózó tartozott több mint hathavi összeggel, vagyis 48 ezer forinttal, míg a február 26-i adatok 76 ezer tartozót mutattak.

Az Index hírportál cikkéből kiderült, hogy a NAV már átadta a március 10-i tartozók listáját a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek, ahol saját nyilvántartásaival vethetik össze az adatbázist. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

A NAV további, közel egy hónapos haladékot adott a tartozóknak, hogy csökkentsék a hátralékuk összegét, illetve méltányossági alapon kérjék annak enyhítését vagy elengedését.

Az államtitkár elmondta, arra is nyílik lehetőség, hogy aki egy összegben nem tudja kifizetni tartozását, az kérhessen részletfizetést, illetve a tartozás teljes elengedését a NAV-tól.

Akik jövedelmi helyzetük miatt képtelenek megfizetni a havi 8 ezer forintos egészségügyi járulékot, kérhetik a szociális rászorultság megállapítását is az illetékes járási hivataloknál.

Már február eleje óta tudni lehet, hogy a koronavírus elleni védőoltásokat azok is ingyen kaphatják meg, akiknek a tajszámát érvénytelenítették, így a vakcinációs kampányból elméletileg senki sem maradhat ki.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.